Wakacje i niepłacone Ubezpieczenie

04 Lip 2009, 10:54

Witam, jestem ubezpieczony w MTU, i wyjeżdzam na 2 miesiące za granicę, auto będzie stać w garażu i nikt nie będzie nim śmigał.
Mam problem, gdyż w połowie tych wakacji kończy mi się ubezpiecznie i nie bede mial go jak za bardzo zaplacic. Czy grozi mi jakaś kara, sankcja prawna za spoźnienie się z opłatą do miesiąca czasu? Czy też mogę sobie legalnie wrócić z wakacji i zapłacić te ubezpieczenie

Z góry dziękuje za odp,
Pozdrawiam
dnq
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

04 Lip 2009, 15:52

grozi ci kara do 500 Euro
tomek84
Początkujący

Miejscowość: kraków

06 Lip 2009, 21:08

jeżeli myślisz o tym, że polisa Ci się kończy (jej data ważności) w trakcie wakacji to wydaje mi się, że polisy OC się automatycznie przedłużają - zadzwoń do MTU i spytaj jak to jest u nich.
Jeśli tak jest to możesz zapłacić po powrocie.

Jeżeli zaś masz na myśli sytuację w której polisa trwa a tylko masz do zapłaty ratę to na pewno jest ona ciągle ważna - tylko Ty masz dług do zapłacenia.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Mercedes GLS - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Oznaczenie GLS pojawiło się w 2015 roku wraz z faceliftingiem drugiej generacji tego modelu, która funkcjonuje na rynku od 2012 roku. Ceny najtańszej odmiany niemieckiego auta zaczynają się zgodnie z cennikiem od 374 ...