Wakacje - Włochy?

03 Mar 2013, 22:52

Powoli zaczynam się zastanawiać nad wakacjami i chciałbym się wstępnie rozeznać co i jak. Pod uwagę biorę głównie morze, bo nie byłem już 3 lata, z tym, że chętnie spróbowałbym zagranicy i najbardziej nastawiłem się na Włochy, bo i najbliżej, wszak wybieram się autem. Chyba, że macie jakieś inne ciekawe propozycje w rozsądnej odległości z Dolnego Śląska, więc niestety Hiszpania i Francja odpada.

Jeśli Włochy to gdzie najlepiej i jak Włochy wyglądają cenowo - noclegi, paliwo itd.? Gdzie najlepiej szukać noclegów? Może znacie jakieś dobre strony z których ktoś już kiedyś korzystał?

Pozdrawiam.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

04 Kwi 2013, 11:43

noclegów możesz poszukać na hostelclub albo booking.com
rise
Początkujący

Auto: Toyota Yaris

22 Sie 2013, 17:41

Właśnie wróciłam z Włoch. Byłam we Florencji na kursie włoskiego. Włoski - piękny język a poza tym Toskania. Chyba teraz najmodniejsza wśród polskich turystów, którzy chcą odwiedzać piękne okolice a nie tylko byczyć się na plaży w Egipcie.
stobejczyk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 08 1978
Auto: Peugeot 206
Paliwo: Benzyna + LPG

25 Sie 2013, 18:12

Proponuje Majorke byłem w te wakacje w czerwcu z rodzinką .Genialna sprawa. Trafily nam sie bilety 300zl w dwie strony z Poznania na tydzien. dla jedne osoby. magaluf najpiekniejsze wybrzerze majorki
strus098
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 06 2004
Przebieg/rok: 46tys. km
Auto: Audi3
Silnik: 2,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1997