Od jakiegoś czasu zauważyłem że coraz bardziej rdza zaczyna łapać boki w moim samochodzie. Kto moze polecić dobry podkład do walki z tym? O porady też byłbym wdzięczny.
podkład to się daje na nową blachę nie na rdze jedyna dobra metoda to tak na prawde pozbyć się rdzy do 0, podkład, malowanie winnym wypadki zawsze wcześniej czy póżniej wyjdzie
Też najpierw postarałbym się usunąć rdzę odrdzewiaczem typu WD-40, a potem pomyślał coś o podkładzie. Poszukaj materiałów firmy 4CR powinny Ci pomóc w uporaniu się z problemem.
rdzy bardzo szybko mozna sie pozbyc tym preparatem rustcheckcorolon.pl takze polecam i daj znac czy zadzialalo u ciebie, bo u mnie widac nawet te pierwsze efekty
oddrdzewiaczem to można rdze z rowera czyścić, w aucie, zwłąszcza tam gdzie masz profile zamknięte albo wycinka albo kwas, albo piaskowanie, potem odpowiednie zabezpieczenie
My stosujemy już długi czas w warsztacie Norweską farbę okrętową anty sól. i w mojej opinii to bardzo dobry wybór jeśli chodzi o walkę z rdzą. Farba od strony praktycznej sprawdza się u nas doskonale. Nałożenie nie stanowi problemu więc jak dostajemy do roboty podniszczone auto to dość szybko możemy zadziałać i ewentualnie podwozie zabezpieczyć. Jak ktoś pod tym kątem ma problem to w mojej ocenie faktycznie taka farba się świetnie będzie sprawdzać.
Koniec ery diesla – czeka nas zmiana prawa w całej Europie Wyniki testu przeprowadzonego przez organizację ADAC nie pozostawiają wątpliwości – nowe samochody z silnikami Diesla mogą przekraczać normy emisji tlenków azotu nawet o 900 procent! Nie powinno więc dziwić, ...
Instalacje gazowe II generacji Ten typ instalacji gazowej, podobnie jak wcześniejszy, wykorzystuje zmienne warunki podciśnieniowe, pozwala już jednak na regulację składu mieszanki. Instalacja ta przeznaczona jest dla starszej generacji silników, ...
Jak dla mnie to żaden podkład nie pomoże jeśli rdza już wyszła, nawet po "profesjonalnych" naprawach po czasie i tak wychodzi. Jak już fabryczny ocynk zejdzie to koniec. Preparaty typu r-stop jak dla mnie działają zwłaszcza firmy APP one zatrzymują w jakimś stopniu korozję i jej dalszy rozwój. Na podłogę czy progi lub nadkola wewnętrzne to bym czyścił, dał taki neutralizatora korozji i zamiast epoksydów które jak dla mnie się średnio sprawdzają to bym nawalił właśnie jakiejś farby antykorozyjnej najlepiej właśnie jakiejś dla przemysłu typu statki, żeby mocno chroniła przed korozją.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.