Pierwsze dwa dni targów Warsaw Moto Show w nowym Centrum Targowo-Konferencyjnym Warsaw EXPO za nami! Piątek 20 listopada był dniem dedykowanym dziennikarzom i ekspertom branży motoryzacyjnej. Po oficjalnym otwarciu targów przez organizatorów, odbyła się konferencja prasowa Arrinery, a następnie konferencje i warsztaty, podczas których prelegentami byli, m.in.: Jakub Faryś/Prezes PZPM, Andrzej Sugajski/Związek Polskiego Leasingu oraz Marcin Totuszyński i Grzegorz Jachna/Nowe Motywacje. Wieczorem podczas uroczystej gali miał miejsce finał siódmej edycji plebiscytu "Złotej Kierownicy". Laureaci wyłonieni przez Auto Świat odebrali statuetki za najlepsze auta roku.
Organizatorzy Warsaw Moto Show w piątek spodziewali się ok. 5 000 odwiedzających, tymczasem liczba ta była dwukrotnie wyższa, blisko 10 000. Warsaw Moto Show z pewnością już na stałe zagości na liście najlepszych imprez targowych branży motoryzacyjnej.
W sobotę, drugiego dnia targów, na odwiedzających czekało mnóstwo atrakcji: w hali F Wybory Miss Świata Moto, spotkania z Kajetanem Kajetanowiczem, Rafałem Sonikiem, Piotrem Dobrowolskim oraz Ireneuszem Sikorą. W hali D mieliśmy prawdziwą gratkę dla miłośników off-roadu i driftu, gościem był Grzegorz Baran. Hala E to z kolei prawdziwy raj dla pasjonatów old timerów – ponad 200 unikatowych modeli.
Jeszcze jutro tj. w niedzielę czeka na Was mnóstwo atrakcji na targach które naszym zdaniem każdy pasjonat i miłośnik motoryzacji powinien odwedzić! Zdjęcia z targów już niebawem w naszej galerii.
Organizatorzy szacują, że w sobotę do Nadarzyna przyjechało 30 tysięcy fanów motoryzacji. To ogromny sukces, biorąc pod uwagę, że to pierwsza edycja Warsaw Moto Show w nowym centrum Targowo-Konferencyjnym Warsaw Expo.
Sobotnie pokazy driftu, off-roadu, rozmowy z Kajetanem Kajetanowiczem, Rafalem Sonikiem i Ireneuszem Sikorą. Mistrzowie opowiedzieli o początkach swojej kariery, blaskach i cieniach wyścigów, a przede wszystkim porozmawiali z publicznością i rozdali autografy.
Głównym wydarzeniem wieczoru były wybory Miss Warsaw Expo. O tytuł najpiękniejszej ubiegało się 81 pań z całego świata. Ostatecznie koronę otrzymała Miss Hiszpanii - Raquel Bonilla (zdjęcie wyżej). Dzień zakończyły występy Kayah i Sound’n’Grace.
Zdjęcia dodajemy sukcesywnie więc powyższe galerie na pewno się sporo powiększą Miłego oglądania!
Największe w Polsce targi motoryzacyjne Warsaw Moto Show 2015. W ciągu trzech dni w Centrum Targowo-Konferencyjnym Warsaw Expo w Nadarzynie pod Warszawą gościły 148 000 odwiedzających! To absolutny rekord! "Jest nam bardzo miło, że nasza impreza została tak doceniona i że w Warsaw Expo pojawiło się aż tylu gości. Ten niewątpliwy sukces motywuje nas do tego żeby za rok zapewnić jeszcze więcej atrakcji i żeby w przyszłości Warasaw Moto Show stał się największym eventem motoryzacyjnym w tej części Europy" powiedział Dawid Ptak - właściciel Warsaw Expo. Targi odbyły się na rekordowej powierzchni 102 000 metrów kwadratowych. Nowoczesne hale Warsaw Expo wraz z terenem pomocniczym zostały podzielone na trzy strefy tematyczne: salon samochodowy, wystawa oldtimerów i część sportowa (ze strefą aktywną zewnętrzną). Łącznie zaprezentowano ponad pół tysiąca samochodów!
Piszcie wasze wrażenia z targów jeżeli udało Wam się je odwiedzić.
Słyszałem, że impreza udana. Sam się wybrałem, ale niestety nie dojechałem - kolejka na parking mnie skutecznie zniechęciła :/ jechałem z daleka (od E7) i nie dojechałem. Będzie kolejna edycja? Może mi się poszczęści za rok.
Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...
BMW 520d EfficientDynamics Edition BluePerformance Przyjazny dla środowiska, zrównoważony ekologicznie, nowatorski – oto atrybuty, jakimi musi wyróżniać się zwycięzca w tej kategorii. Najlepsze pod tym względem okazało się BMW 520d EfficientDynamics Edition ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.