19 Sie 2021, 19:56
Witam, jestem świeżo po kupnie swojego pierwszego auta jakim jest renault Megane iii coupe. Mam do was pytanie odnośnie warstwy lakieru na progach mojego samochodu. Przy oględzinach przed kupnem samochodu przejrzałem cały samochód i nie było większych zastrzeżeń, choć sam miernik lakieru pozostawiał wiele do życzenia (koszt miernika 100zl) Natomiast zastanowiła mnie wartość jaką miernik wskazał na progach. Było to około 900 mikronów, teraz pytanie do was. Czy powinienem się obawiać czy raczej może to wynikać z zabezpieczenia antykorozyjnego i stąd taka wartość? Człowiek od którego kupowałem, zapewniał mnie że jest to wartość ze względu na wykonane zabezpieczenia antykorozyjne progów. Wyglądalo to na baranka, ale ręki sobie uciąć nie dam. Teraz pytanie, jeśli mam się obawiać to czy jest to w jakiś sposób możliwe do zweryfikowania co tam konkretnie się działo/dzieje? Czy taka wartość przy zabezpieczeniu progu nawet przez korozją poprzez baranka to wartość akceptowalna czy jest to jakaś totalna porażka?