Warszawa i nowy silnik

04 Wrz 2007, 08:04

Witam.
mam starą warszawe i chciał bym ja odnowic ale zmieniajac silnik na nowszy tak abym mógł czesciej jezdzic.
Może ktoś orietuje się jaki silnik mógł bym wstawic abym nie musial robic zbyt dożo przerubek. Myslałem o silniku od jakiegos vw polo.
Prosze o jakiekolwiek informacje.
koniii
Nowicjusz

04 Wrz 2007, 20:32

no co ty? taki mały motorek? Gość już wstawił V6 od forda pojemnosc 2.3 albo 2.8 na ten moment nie pamiętam.. poszukaj na forum capri.pl i tam gosc opisał przeróbkę .. chyba nie było problemu z wstawieniem fałki ... może jakiś diesel? wszysko zależy ile chcesz wydać i co masz pod ręką..
Death Angel
Początkujący

05 Wrz 2007, 02:00

Wlasciwie jak sobie premysalem to silnik od vw polo nie dal by rady, co myslicie o silniku od sierry? jest tak samo ustawiony no i ma odpowiednia moc. Moze ktos wie cos na ten temat?
Proesze o pomoc.
koniii
Nowicjusz

02 Lut 2008, 11:45

Najlepiej to kup silnik 1.9tdi koszt ok 3500tys w dobrym stanie a nawet i taniej czasem nie wiem czy wejdzie ale bedziesz miał oszczedny i mocny zarazem silnik no i pierwsza Warszawa z TDI

Bo maluszek juz był z tdi gdzieś na węgrzech mozna go spotkać fotki tutaj
http://www.tuningmania.pl/tuning&serwis/ciekawostki.htm
<<< Tuning Cieżarówek <<to co lubię..
Romek
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

02 Lut 2008, 18:57

Koniii, gdybyś z tym pomysłem wystąpił na forum Y/T zostałbyś spalony na stosie... A tak poważnie: jeśli założysz jakieś 150- konne "serce" to skrzynia, wał i most długo nie pożyją... Wyobrażam sobie też jak się prowadzi Warszawa przy 180 km/h, na oryginalnym zawieszeniu - to musi być niesamowite przeżycie, tylko dla fanów sportów ekstremalnych :twisted:
Pereira
Nowicjusz

Miejscowość: Łódzkie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi "królem wyścigów długodystansowych"
    Audi zorganizowało spotkanie pięciu zespołów mających na swoim koncie zwycięstwa w wyścigach na długich dystansach. Po raz pierwszy, podczas sesji fotograficznej spotkały się zespoły, które w sezonie 2012, od ...