Warszawa-Katowice

11 Sie 2011, 21:15

Podobno remonty na początkowym odcinku są tak masakryczne że są korki i niektórzy mówią, że lepiej przez Radom, Kielce, Siewierz.. To 30-40 km więcej, ma to sens? Jest na tej ósemce aż tak źle?
Mool61
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

11 Sie 2011, 21:24

Jechałem jakiś miesiąc temu z Warszawy w stronę Katowic i problemu nie było chociaż na odcinku około 110km mniej więcej od Mszczonowa remonty. Wracając niestety sam ten odcinek jechałem jakieś 3 godziny :( więc myślę że te 30-40 km więcej nie zrobi aż tak wielkiej różnicy, a dojedziesz na pewno szybciej.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

17 Sie 2011, 22:28

Właśnie stoję przed dylematem jak jechać z Warszawy do Bielska-Białej i z powrotem w najbliższy weekend. Przejechałem tę trasę w miniony weekend w obie strony i generalnie wyszło mi po 6h w każdą. :? O ile odcinek Częstochowa-Bielsko jedzie się bez problemu, o tyle praktycznie za między Częstochową a Radziejowicami jest nieciekawie, a odcinek Radziejowice - Piotrków Trybunalski to już totalna masakra. Zastanawiam się więc, czy jadąc od Bielska zjeżdżając na Jędrzejów i jadąc dalszą trasę przez Kielce i Radom będzie lepiej?
pedroz
Nowicjusz

Auto: Toyota Avensis T22 1.6 vvti

18 Sie 2011, 12:46

A szybko jeździsz? Zastanawiam się czy te 6 godzin to bardzo dużo... Ile stałeś w okolicach Piotrkowa?
Mool61
Nowicjusz

18 Sie 2011, 22:06

Czy jeżdżę szybko? To pojęcie względne. Trasę Częstochowa - BB pokonuję w jakieś 1,5h (130km). Normalnie trasę Warszawa - Bielsko jadę 4-5h, więc tym razem min. 1h więcej.
pedroz
Nowicjusz

22 Sie 2011, 08:48

Częstochowa -Bielsko - Biała w 1,5 godziny? ALe raczej nie biorąc juz pod uwagę samej Częstochowy, bo to co przez wakacje się tam wyprawia (remont totalny) daje spore opóźnienie na trasie.
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

23 Sie 2011, 01:25

Przejechalem ta trase na 2 sposoby w miniony weekend - klasycznie przez Tomaszów i Częstochowę oraz przez Radom i Kielce. Pomimo remontów szybsza jest pierwsza wersja.

@Roma gdzie Ty widzisz problemy w Częstochowie?
pedroz
Nowicjusz

25 Sie 2011, 18:40

Jadąc na trasie krajowej 1 przez calą Częstochowę zwykle stoję w Korkach, nie wiemk jak się dokładnie nazywa ta cześc miasta, ale jest/było tak zwężenie i top chyba przez ten problem są/były tam takie korki.
Roma
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Silesia

26 Sie 2011, 22:40

Ja przez Częstochowę przejeżdzam po 21.00 więc korków już nie ma.
pedroz
Nowicjusz

28 Sie 2011, 11:22

Witam.

Za 2 tyg będę wracał ze Szwajcarii w okolice Warszawy i zastanawiam się jak tam wygląda droga Częstochowa - Warszawa?
Prawdopodobnie będę przejeżdzał ten odcinek w okolicach południa w sobotę albo w niedzielę.

Orientuje się ktoś czy ten odcinek będzie przejezdny czy parę godzin w plecy?
Słyszałem, że na pewnych odcinkach jest tylko przejezdny 1 pas i do tego mijanka???
Czy to prawda?

Z góry dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi

Pozdrawiam
Sebastian
SeBBe199
Obserwowany

Auto: Lancia Lybra SW 1.9 JTD 110KM

29 Sie 2011, 11:28

@Sebastian

raczej będzie ciężko o tej godzinie
walkomazda
Początkujący