Warszawa - Kołobrzeg

18 Cze 2014, 00:46

Temat można odnaleźć w innych serwisach, opinie są różne, ale chciałbym dowiedzieć się u Was jaką trasę polecacie aktualnie. Zależy mi na czasie i komforcie, a więc autostrada gdzie się da...

Mój plan to A2 do Poznania (tutaj ponoć można natknąć się na problemy w sprawnym włączeniu się do DK11), no i potem DK11 do Kołobrzegu. Co o tym myślicie? Wg. google to 594km i 6h47min, trochę długo. Co radzicie?
Baton
Obserwowany

Auto: audi

18 Cze 2014, 08:38

Myślę że lepsza droga do Warszawa > Stryków > Gdańsk > Wejherowo > Koszalin > Kołobrzeg. Tu jest 650km, ale droga jest dobra i kilka razy nią jechałem. Trzeba tylko się wybrać tak żeby Gdańsk i Wejherowo przejechać najlepiej w godzinach 21-6. Jechałem nawet tak raz w wakacje i sprawdziło się. Niestety jeszcze wtedy A1 nie była cała oddana.

Druga opcja to Warszawa > Stryków > na wysokości Grudziądza odbijasz na Tuchola > Biały Bór > Białogard > Kołobrzeg. Masz 560km, ale wolniej będziesz jechał na tym odcinku od Grudziądza i tu lepiej jechać jak jest widno.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

18 Cze 2014, 13:20

Czyli w tym pierwszym wariancie do Gdańska lecę cały czas autostradą, najpierw A2, potem A1, 'schody' zaczynają się za Gdańskiem, tak?

Wyjeżdżać będę w piątki ok. 15.00-16.00 więc może być nieciekawie...
Baton
Obserwowany

Auto: audi

18 Cze 2014, 13:27

Baton napisał(a):Czyli w tym pierwszym wariancie do Gdańska lecę cały czas autostradą, najpierw A2, potem A1, 'schody' zaczynają się za Gdańskiem, tak?

Jeżeli trafisz na ludzi jadących w tym samym czasie nad morze to postoisz trochę za obwodnicą Trójmiasta, a jeżeli nie to spokojnie przejedziesz bo droga jest całkiem dobra.

Z tego co piszesz na wysokości Trójmiasta powinieneś być około 20-21 a w Piątek o tej porze może być już ciasno na tym odcinku.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

23 Cze 2014, 14:40

Jeśli ci bardzo zależy na dobrej drodze czyli autostradach to jedziesz A2 z Wawy na Poznań, za Poznaniem skręcasz na S3 która leci na Szczecin. Później przed Szczecinem do autostrady A6 i na Goleniów, Nowogard i Kołobrzeg, wyjdzie może 680 km ale więcej jak 6 godzin nie powinieneś jechać.
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Crossover Mitsubishi ASX po face liftingu
    W polskich salonach spod znaku Trzech Diamentów zadebiutował właśnie znany i ceniony przez klientów crossover Mitsubishi ASX po face liftingu. W odświeżonym Mitsubishi ASX 2013 unowocześniono przód, tył ...