Warszawa - kupno gruchota za grosze: 2-3k PLN

09 Sty 2014, 20:59

Ja odkad mam SC 1.1 to zapomniałem że istnieje w tym aucie 900 :lol:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Sty 2014, 21:01

Pali tyle co 1.1 i nie jedzie. Do tego jest ciężko zbywalny.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

09 Sty 2014, 21:18

jiGsaw napisał(a):Ps. Co jest takiego w Seicento 900, że jest gorsze od 1.1? Pali tyle samo co 1.1, czy co?

Pali tyle samo albo...więcej. Gorzej przyspiesza i przejeżdża finalnie mniej kilometrów niż 1,1.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

09 Sty 2014, 22:06

kon146 napisał(a): Do tego jest ciężko zbywalny.
Kolejna bzdura. Mit. Zasłyszane gdzieś od kogoś co w praktyce wcale się nie przekłada.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

09 Sty 2014, 22:25

Tak, już wiemy u Ciebie się wszystko sprzedaje.. Tylko musi być powyżej 98 roku.
Koniu
Forumowicz VIP

10 Sty 2014, 08:40

900 ma jeden plus że ma łańcuch rozrządu a nie pasek jak w 1.1.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do jazdy?
    Najbardziej tragiczne zdarzenia na drodze to te ze skutkiem śmiertelnym, jednak nawet kiedy wszyscy uczestnicy wypadku przeżyją, jego następstwa mogą odczuwać do końca życia. Najnowsze badania wykazały, że urazy głowy, rdzenia ...
    Hybrydowe hity pierwszej połowy 2019 roku w Polsce
    Produkujący od 22 lat samochody z napędem hybrydowym, japoński koncern Toyota w tym roku na polskim rynku bierze niemal wszystko. Według danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR, w segmencie aut z napędem spalinowo-elektrycznym, ...

10 Sty 2014, 13:14

kon146 napisał(a):Tak, już wiemy u Ciebie się wszystko sprzedaje.. Tylko musi być powyżej 98 roku
Jak się jest nieudacznikiem to i swojej bajerki nie sprzedasz, nie wspominając już o jakimkolwiek aucie.

Jeśli chodzi o małe auta poniżej 98r. to nie handluje takimi ze względu na znikomą wartość.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2014, 13:41

Easy Easy Guys ;)

A jaka w/g Was jest wiarygodna i uczciwa cena za Punto II i co sądzicie o takim pomyśle? wiem, że to troszkę drożej...

Z moich obserwacji wynika, że sporo FIAT'ow jest wystawianych bezpośrednio przez właścicieli.

Wybrałem takie oferty... co sądzicie?

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

no i jak to jest z PUNTO II na gaz, bo różne słuchy mnie dochodzą... wogóle wydaje mi się, że GRUCHOT za 2000-pln bez instalacji gazowej zawsze będzie w lepszym stanie niż GRUCHOT za 2000-pln z instalacją gazową.

ps. a taki Citroen Saxo ? właściciel mieszka parę bloków obok...
[link do Tablica wygasł]
Jacor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Sty 2014, 13:58

Saxo Ogólnie nie jest złe :) Nie dawno Miałem wypadek podobnym Saxo :) Tylko 3dr i Silniczek 1.4 - Dobrze Sb radzi z Saxo :) Na Zakręcie Saxo zrobił Beczke, autko Się zgnietło jak puszka, Gdyby Ktos Siedział z tyłu to by było Po nim :) Ale ogólnie to nie jest złe autko
KaliGM
Początkujący

Miejscowość: Małopolska
Prawo jazdy: 15 06 2013
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Octavia I 98r / Szukam
Silnik: 1.9 tdi /

10 Sty 2014, 14:33

Barol napisał(a):900 ma jeden plus że ma łańcuch rozrządu a nie pasek jak w 1.1.

Rację masz ale żeby być precyzyjnym,to jak mi się wydaje 1,1 to FIRE ,a te miały w Fiatach bezkolizyjny rozrząd. Więc jak się zerwie pasek,to zakłada się nowy i dalej można jeździć.Lata temu miałem CC 903 i przejechałem tym ponad 130 tys km. Silnik dobrze się sprawował. Przejechał w sumie 220 tys i zaczął łykać sporo oleju .Jednak jak użytkowałem w dawnych latach SC 1,1 żony,to było o wiele lepsze do śmigania auto. :)

Jacor napisał(a):Z moich obserwacji wynika, że sporo FIAT'ow jest wystawianych bezpośrednio przez właścicieli.

To ta grupa naszej populacji,która jeździła Tico,Felicjami czy Thaliami. Tak więc gdzie jak nie tu,można znaleźć okazję nawet od I właściciela..? :)

Saxo to to samo co Peugeot 106 (to samo auto pod 2 nazwami). Dobre auto,które potrafi przejechać kilkaset tysięcy km. Szczególnie z silnikiem 1,5d ! :wink: Natomiast silniki benzynowe (wszystkie) sa udane. Jedynym mankamentem na który trzeba zwrócić poważnie uwagę ,jest stan tylnej belki,bo tutaj byłyby największe koszty regeneracji (1500 zł +-). Jeśli koła z tyłu jak się popatrzy stoją tak:
/....\
To belka już padła... :)
Co do twojego linku z Saxo. A co Tobie szkodzi się przejść kilka kroków do bloku w okolicy..? Oglądaj i zrób próbną jazdę. Może nawet właścicielka będzie atrakcyjna :P
Na poważnie ,to wiadomo że trzeba by sporo zbić z ceny,bo te 3500 jest to kwota wygórowana. Za to pewnie przy takiej cenie,samo auto będzie w miarę ok. Pamiętaj,że też będziesz chciał je kiedyś jeszcze odsprzedać,a nie jest to czynność prosta. Targuj się! :)
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Sty 2014, 15:01

Fiata to bym w ogóle nie brał pod uwagę.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

10 Sty 2014, 15:06

Jacor napisał(a):A jaka w/g Was jest wiarygodna i uczciwa cena za Punto II i co sądzicie o takim pomyśle? wiem, że to troszkę drożej...
Minimum 5 tysięcy :)
Koniu
Forumowicz VIP

10 Sty 2014, 15:08

jiGsaw napisał(a):Fiata to bym w ogóle nie brał pod uwagę.
A jednak... Jednak jest wiele osób u których ta marka znajduje uznanie. Na te auta jest nadal popyt.

Punto II to tak od 4 tys zł można szukać całkiem sprawnego do jazdy.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

10 Sty 2014, 20:01

Najpóźniej do poniedziałku muszę dokonać zakupu więc zaczyna się oglądanie aut...

Proszę o opinie na temat samochodu LANCIA YPSILON i na temat uczciwych cen za te auta...\

Znalazłem 3 auta:

[link do Tablica wygasł] --> moim zdaniem prezentuje się całkiem całkiem... szkoda tylko, że silnik 1100.

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

Proszę o opinie. Pieniądze już czekają w kieszeni ;) + oczywiście margines na drobne wymiany i rejestracje.

ps. i jeszcze jedna, ale bez zdjęć...
[link do Tablica wygasł]
Ostatnio edytowany przez Jacor, 10 Sty 2014, 20:05, edytowano w sumie 1 raz
Jacor
Nowicjusz

Auto: Nie mam

10 Sty 2014, 20:04

Ta pierwsza to już trawą zarasta :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP