WARSZTAT MOBILNY

10 Wrz 2014, 17:01

Witam Wszystkich! Jestem nowy na forum i to mój pierwszy temat. Planuje już od dość dłuższego czasu otworzyć swoją własną małą firmę, z zawodu jestem elektromechanikiem poj.sam. posiadam kilkuletnie doświadczenie i w autach i motocyklach ,które uważam za wystarczające aby móc zacząć działać naprawdę samodzielnie .Niestety mój budżet jest dość niski i na pewno nie stać mnie na otwarcie stacjonarnego warsztatu z wyposażeniem, bardziej zainteresowany jestem mobilną elektromechaniką i tutaj właśnie zaczyna się całe rozmyślanie - Co można robić w autach dojeżdżając do klienta, co pójdzie naprawić nie mając przy sobie podnośnika i kanału ?Instalowanie zamków centralnych , auto alarmów ,zestawów audio , naprawa ABS - z tymi rzeczami uważam że nie ma większego problemu bo pod auto nie trzeba wchodzić .Mój budżet to około 23 tyś zł , planuję kupić laptopa z obd i dobrym programem , zestaw dobrych narzędzi , podnośniki mobilne oraz auto . Co wy o tym sądzicie ?
Dawidpawlik94
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 10 1994
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

30 Wrz 2014, 21:06

Też kiedyś przeszło mi przez myśl coś takiego, ale bez kanału ani rusz. Komputer z DOBRYM i legalnym oprogramowaniem do wszystkiego kosztuje od 10 tys. Przyda się kompresor z pneumatykiem. Fakt że bez kanału idzie zrobić dużo rzeczy, ale co przy tym k..w i ch.j leci uff. :lol:

Kolego, przy okazji zapytam, nie wiesz czy felgi od Mondeo R15 4x108 ET 49.5 będą pasować do FOcusa mk 1 (R15 4x108 ET 52.5)???
czyngischan
Nowicjusz

Auto: ford
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rozgrzany asfalt może być niebezpieczny!
    Letnie upały są nie tylko uciążliwe dla kierowców z powodu wysokich temperatur w kabinie, nagrzewających się plastików oraz towarzyszącego uczucia rozdrażnienia i zmęczenia, ale także ze względu na stan nawierzchni, ...