Dzień dobry Drodzy forumowicze,
W związku z zakupem PEUGEOT 508 SW chcę przygotować auto do bezpiecznej eksploatacji na kilka sezonów.
Auto zakupiłem z importu francuskiego. Oczywiście w książce wszystko się zgadza, ale wolę się ubezpieczyć i powymieniać podzespoły.
Co waszym zdaniem należy wymienić w mojej 508 SW z 2011 r. silnik eHDI 1,6 112 KM.
Wiadomo: olej + wszystkie filtry + rozrząd + płyny eksploatacyjne + ? Co jeszcze Waszym zdaniem powininiem wymieć, by być spokojniejszym użytkownikiem tego auta?
Na forach w temacie 508-ki pojawia się często temat zbierającego się nagaru w układzie dolotowym oraz rozszczelnianie się podkładek pod wtryskiwaczami.
Co z turbosprężarką oraz dwumasą? Dodam tylko, że w moim egzemplarzu występuje skrzynia półautomatyczna. Czy w tego typu skrzyniach należy wymienić olej profilaktycznie?
Co z FAPem? Tutaj też należy wymienić płyn?
Będę wdzięczny za kązdą odpowiedź/podpowiedź
Ps. Proszę o kontakt do GODNEGO polecenia Mechanika, który może się zająć moim autem. Rozumiem, ASO raczej odradzacie...? Znacie jakiś warsztat we Wrocławiu lub okolicach, do którego mógłbym udać się z moim autem bez zastanawiania się czy zostanę oszukany/przekręcony? Polecacie jakiegoś fachowca od aut francuskich
![Question :?:]()