Mam okazje kupić forda (2005 rocznik) focusa mk2 z silnikiem ti-vtc 115 konnym z tym że samochód jest w gazie od 4 lat, podobno nic sie niedzieje maszyna została sprowadzona z niemiec w 2010 roku instalacja firmy Landi Renzo samochód kosztować mnie będzie 12 500 zł. Warto czy nie warto ?
Nie bałbym się dobrej instalacji w aucie. Jeżeli wszystko jest sprawne, to warto. Pytanie ile na tej instalacji przejechał, bo być może zaraz trzeba będzie w niej wymienić parownik i wtryski, co pociągnie za sobą koszty. Odejdą jednak koszty samodzielnej instalacji.
Najlepiej zrobisz umawiając się na oględziny u gazownika,który powie Ci czego się spodziewać,ewentualnie wyreguluje jeżeli zdecydowałeś się już na kupno. Moim zdaniem warto bo gaz ,masz tutaj z wyższej półki.
A ja byłbym ostrożny akurat z tę gamą silnikową Forda w kontekście lpg. Może być to źródłem problemów z głowicą. Przykładów na tę przypadłość jest naprawdę dużo. Instalka dobrej marki ok ale margines na awarię też trzeba sobie w tym przypadku przekalkulować.
Ford wyliczając parę silników wytrzymuje 5 lat na gazie i robi się słabawo... Zaczynają się awarie, zużycie oleju, w końcu silnik padnie. Ja bym tego Focusa nie kupił, zresztą ten silnik sam w sobie jest droższy w serwisie ale nie jest zły
Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
Koncepcyjny uBox - samochód generacji Z Toyota i zespół studentów Uniwersytetu Clemson przedstawili uBox, samochód koncepcyjny zaprojektowany z myślą o młodych właścicielach start-upów. Współpraca uczelni z dużym partnerem biznesowym ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.