Warto czymś uatrakcyjnić fiata uno?

01 Cze 2019, 15:15

Tak, jeżdzę fiatem uno. (II).
Czy warto go czymś uatrakcyjnić? miałem dużo pomysłów (jak na przykład założenie filtra stożkowego >.>) choć mam na myśli bardziej kwestie wizualne, np. mam sklejoną tą skórkę od skrzyni biegów , mogę ją teoretycznie zmienić na drewnianą.
Ale i tak - warto cokolwiek zmieniać? Nie ma sensu naprawiać czegoś co działa xd
heniaxd
Nowicjusz

01 Cze 2019, 15:57

Jak stan blachy w tym autku i na co masz ochotę? Może pokaż auto, łatwiej będzie doradzić. :D
gber44

01 Cze 2019, 18:34

stan blachy jest ok (w jednym miejscu tylko szpachla), poza tym sam nie wiem czy warto wkładać jakieś inne kołpaki czy zostawić oryginalne, bardziej wolę żeby wyglądał elegancko - biznes, prestiż itp. (stąd pomysł o tym aby skrzynię zrobić drewnianą).
heniaxd
Nowicjusz

03 Cze 2019, 15:49

heniaxd napisał(a):stąd pomysł o tym aby skrzynię zrobić drewnianą
Masz na myśli drążek od skrzyni biegów?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

03 Cze 2019, 15:50

tak, drążek. Jest ten oryginalny (on jest czarny i skórzany), tylko że w jednym miejscu klejony, ponieważ rozleciał się.
heniaxd
Nowicjusz

03 Cze 2019, 17:06

Można pozmieniać niektóre elementy deski rozdzielczej lub gałkę od biegów czy w boczkach jeśli są dostępne. :D
gber44

03 Cze 2019, 17:37

można tylko po co? ludzie to lubią wyrzucać kasę w błoto. Nie lepiej wydać to na paliwo czy coś co jest użyteczne. Po części rozumiem bo sam byłem młody ale teraz jak sobie przypomnę te czasy to mówię sobie ''jaki ja byłem głupi'' :P
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Cze 2019, 20:49

W sumie racja, ale sam po sobie znam, że jak sie już ma kawałek czasu jedno autko to się robi monotonne i szukać sie jakis zmian, które będą cieszyć oko. :D
gber44

04 Cze 2019, 10:42

Faktycznie chwilę popatrzyłem i myślę , że nie ma sensu zmieniać na siłę . Meszek jest ok , galka to jesldnqk lepiej skórzana (tylko ta jest klejona ).
heniaxd
Nowicjusz