REKLAMA
![](https://www.forumsamochodowe.pl/galeria/inne-zdjecia-motoryzacyjne-a53/samochody-na-parkingu-t40383.jpg)
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Endrju napisał(a):ale jak już ci się zdarzy to ochroni;]boyd83 napisał(a):Endrju napisał(a):No ten samochód ma taki bajer w obronie pieszych, ze w czasie zderzenie z pieszym maska lekko idzie w górę i wtedy pieszy niedosnaje obrażeń spowodowanych uderzeniem w przednią szybę. Co do elektroniki to poprawili ją w C6 niż w innych modelach, ale i tak jest koszmarna:D
jak na mój gust najlepszą obrona pieszego jest w niego nie uderzać:)
W tym autku masz do wyboru 3 silniki. 2 diesla i 1 benzyniak. Najlepszym wyborem jest jednostka 2,2 HDi
boyd83 napisał(a):no moze i zeszlismy troche z tematu.
C6 naprawde ladne. Jeśli wypuscili taki model na rynek na ktorym jest ful dobrych aut w podobnej cenie to musi byc wyjatkowy, napewno robili badania rynku itp. Jesli C6 ma sie przebic to musi w sobie cos miec zeby konkurowac z audi choćby
C5 natomiast to nowe; wiecie ( http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C5 ) bardzo przypomina te nowe volvo s70 i s90 chyba nie jestem pewien, te co nimi BOR jeździ- a te volvo to jest fajne w sumie też
adriana80 napisał(a):ktory z samochodów citroena - tych nowych, bylby wg was najlepszy na auto rodzinne, zakupy, wypady za miasto, jazda w miescie,??
c4, xsara picasso, berlingo?
Andrzej Sieliński napisał(a):- Jak na moje gusta i upodobania: X-sara p. wygrywa pod tym względem z berligo- przestronnością, wnętrzem, po prostu duże auto w sam raz dla rodziny.
Andrzej Sieliński napisał(a):boyd83 napisał(a):no moze i zeszlismy troche z tematu.
C6 naprawde ladne. Jeśli wypuscili taki model na rynek na ktorym jest ful dobrych aut w podobnej cenie to musi byc wyjatkowy, napewno robili badania rynku itp. Jesli C6 ma sie przebic to musi w sobie cos miec zeby konkurowac z audi choćby
C5 natomiast to nowe; wiecie ( http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C5 ) bardzo przypomina te nowe volvo s70 i s90 chyba nie jestem pewien, te co nimi BOR jeździ- a te volvo to jest fajne w sumie też
Dzisiaj przejeżdżałem koło salony Citroena, jednak nie miałem czasu zajechać aby pooglądać jak wygląda ten model dokładnie (ech te sobotnie zakupy...wykańczają człowieka doszczętnie:). Jak tylko będę mieć więcej czasu w następnym tyg. to tam się udam szybko;)
Co do C-6 oraz opinii
na jej temat punktacja z pewngo serwisu
Citroen C6 3.0i V6 24V dostał: 77 punktów
a np
Volvo S60 2,5 T dostał: 66 punktów
to było jakoś odnośnie atrakcyjności cen w średniej klasie;o
boyd83 napisał(a):Ale mi się wydawało, ze podobny do volvo jest C5 a nie C6 jest cos na tym serwisie o tym modelu? Ta punktacja odnośi sie do Wszystkiego co w samochodzi czy jest to stosunek ceny do jakości?
adriana80 napisał(a):ktory z samochodów citroena - tych nowych, bylby wg was najlepszy na auto rodzinne, zakupy, wypady za miasto, jazda w miescie,??