Warto skusić się na zakup Citroena C-6?

25 Kwi 2008, 22:01

C4 Picasso;] ale załuż nowy temat jak chcesz sie pytać;]
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

26 Kwi 2008, 15:27

Zależy jaka rodzina. Śmiało może wystarczyć C4.
Kiedyś ojciec miał malucha i naszą 4-osobową rodzinę i też było fajnie :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Kwi 2008, 21:12

Endrju napisał(a):
boyd83 napisał(a):
Endrju napisał(a):No ten samochód ma taki bajer w obronie pieszych, ze w czasie zderzenie z pieszym maska lekko idzie w górę i wtedy pieszy niedosnaje obrażeń spowodowanych uderzeniem w przednią szybę. Co do elektroniki to poprawili ją w C6 niż w innych modelach, ale i tak jest koszmarna:D

jak na mój gust najlepszą obrona pieszego jest w niego nie uderzać:)
ale jak już ci się zdarzy to ochroni;]

W tym autku masz do wyboru 3 silniki. 2 diesla i 1 benzyniak. Najlepszym wyborem jest jednostka 2,2 HDi

żaden system maski, ani 5gwiazdek w testach zderzeniowych nie ochroni pieszego tak dobrze jak odrobina rozwagi i wyoraźni. chociaż mimo wszystko to dobry krok ze strony citroena
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

27 Kwi 2008, 01:12

boyd83 napisał(a):no moze i zeszlismy troche z tematu.
C6 naprawde ladne. Jeśli wypuscili taki model na rynek na ktorym jest ful dobrych aut w podobnej cenie to musi byc wyjatkowy, napewno robili badania rynku itp. Jesli C6 ma sie przebic to musi w sobie cos miec zeby konkurowac z audi choćby
C5 natomiast to nowe; wiecie ( http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C5 ) bardzo przypomina te nowe volvo s70 i s90 chyba nie jestem pewien, te co nimi BOR jeździ- a te volvo to jest fajne w sumie też :)

Dzisiaj przejeżdżałem koło salony Citroena, jednak nie miałem czasu zajechać aby pooglądać jak wygląda ten model dokładnie (ech te sobotnie zakupy...wykańczają człowieka doszczętnie:). Jak tylko będę mieć więcej czasu w następnym tyg. to tam się udam szybko;)

Co do C-6 oraz opinii
na jej temat punktacja z pewngo serwisu

Citroen C6 3.0i V6 24V dostał: 77 punktów
a np
Volvo S60 2,5 T dostał: 66 punktów

to było jakoś odnośnie atrakcyjności cen w średniej klasie;o
Tak to rzecze Katonaj I z rodu tamtych....
Andrzej Sieliński
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

27 Kwi 2008, 01:17

adriana80 napisał(a):ktory z samochodów citroena - tych nowych, bylby wg was najlepszy na auto rodzinne, zakupy, wypady za miasto, jazda w miescie,??

c4, xsara picasso, berlingo?

- Jak na moje gusta i upodobania: X-sara p. wygrywa pod tym względem z berligo- przestronnością, wnętrzem, po prostu duże auto w sam raz dla rodziny.
Tak to rzecze Katonaj I z rodu tamtych....
Andrzej Sieliński
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

27 Kwi 2008, 21:05

Andrzej Sieliński napisał(a):- Jak na moje gusta i upodobania: X-sara p. wygrywa pod tym względem z berligo- przestronnością, wnętrzem, po prostu duże auto w sam raz dla rodziny.

a c4 picasso czy xsara picasso?

ok, temat na zyczenie przeniesiony na https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... 0372#50372
pzdr
adriana80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...

28 Kwi 2008, 18:20

Andrzej Sieliński napisał(a):
boyd83 napisał(a):no moze i zeszlismy troche z tematu.
C6 naprawde ladne. Jeśli wypuscili taki model na rynek na ktorym jest ful dobrych aut w podobnej cenie to musi byc wyjatkowy, napewno robili badania rynku itp. Jesli C6 ma sie przebic to musi w sobie cos miec zeby konkurowac z audi choćby
C5 natomiast to nowe; wiecie ( http://www.citroen.pl/m1/default.aspx?sub=C5 ) bardzo przypomina te nowe volvo s70 i s90 chyba nie jestem pewien, te co nimi BOR jeździ- a te volvo to jest fajne w sumie też :)

Dzisiaj przejeżdżałem koło salony Citroena, jednak nie miałem czasu zajechać aby pooglądać jak wygląda ten model dokładnie (ech te sobotnie zakupy...wykańczają człowieka doszczętnie:). Jak tylko będę mieć więcej czasu w następnym tyg. to tam się udam szybko;)

Co do C-6 oraz opinii
na jej temat punktacja z pewngo serwisu

Citroen C6 3.0i V6 24V dostał: 77 punktów
a np
Volvo S60 2,5 T dostał: 66 punktów

to było jakoś odnośnie atrakcyjności cen w średniej klasie;o

Ale mi się wydawało, ze podobny do volvo jest C5 a nie C6 jest cos na tym serwisie o tym modelu? Ta punktacja odnośi sie do Wszystkiego co w samochodzi czy jest to stosunek ceny do jakości?
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Kwi 2008, 22:13

boyd83 napisał(a):Ale mi się wydawało, ze podobny do volvo jest C5 a nie C6 jest cos na tym serwisie o tym modelu? Ta punktacja odnośi sie do Wszystkiego co w samochodzi czy jest to stosunek ceny do jakości?

a wg mnie to c5 i c6 sa bardzo do siebie podobne, c6 z uwagi że jest młodsze to jest 'nowocześniejsze' z wieksza iloscia elektroniki, ale to tylko chyba taka zapchajdziura zeby cos sie sprzedawalo,
adriana80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Maj 2008, 23:01

adriana80 napisał(a):ktory z samochodów citroena - tych nowych, bylby wg was najlepszy na auto rodzinne, zakupy, wypady za miasto, jazda w miescie,??

czy moze nowy vw touran z park assistance który sam za mnie zaparkuje ?
(ale reklama jest dobra- zachęcająca:) )
adriana80
Nowicjusz
Awatar użytkownika

17 Maj 2008, 23:08

Po pierwsze C6 gra w zupełnie innej lidze niż C5. C5 to klasa średnia, C6 luksusowa. Przykładowo C5 ma konkurować z Passatem albo Mondeo, a C6 to już liga BMW 5, Audi A6. Na pewno to nie jest zapchajdziura. Poza tym Francuzi lubują się w masowym pakowaniu elektroniki do aut, co im niestety nie wychodzi na dobre. Co do twoich propozycji załóż nowy wątek ponieważ podczepianie się z zupełnie innym tematem nie ma sensu.
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

20 Maj 2008, 12:04

Zdecydowanie stawiam na Citroen'a C4 picasso
Jeśli chodzi o cene, eksploatacje, wygląd to najlepszy kompromis
boyd83
Nowicjusz
Awatar użytkownika