Warto zakupić ? Alfa Romeo 156

25 Mar 2011, 19:40

Witam.
Mam na oku własnię tą alfe i chiał bym zapytać jak z jej eksploatacja i czy cena jest dosyć dobra . Auto w linku >>http://moto.allegro.pl/wyjatkowa-alfa-1-9-jtd-115km-lososiowe-skory-navi-i1525499507.html
adrianns82
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

25 Mar 2011, 21:32

Ogólnie opinia nie jest za dobra, ale mój brat miał i nie narzekał, następny samochód jaki kupił to również alfa. Ma trochę za słabe zawieszenie na polskie drogi ale nie ma znowuu wielkiej tragedii. W Płocku(zakładam, że tam będziesz jeździł) nie ma torowisk tramwajowych, drogi nie są tak fatalne jak Włocławek czy Łódź także nie powinno być wielkiej lipy. Kupowanie części do silnika to ciekawa rzecz, kiedy mój brat chciał kupić przepływomierz do alfyy to nie pamiętam dokładnie ale cena tego samego urządzenia od alfy w porównaniu do takiej samej części od silnika z fiata doblo była 2 razy większa także trzeba wiedzieć jak kupować- nie do alfy a fiata i cena magicznie spada :mrgreen:
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

25 Mar 2011, 22:22

To najlepsze auto na świecie:) Silnik nie do zajechania wygląd przedni co prawda dużo złego się o nich mówi ale mówią to osoby które nigdy nie miały alfy wejdź sobie na forum Alfaholicy.org to zobaczysz jakie to auto:)
MlodyBarney
Początkujący

Miejscowość: Chorzów

25 Mar 2011, 22:45

Miałem, jeśli drogi po których jeździsz nie wyglądają jak po nalocie dywanowym to polecam.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

25 Mar 2011, 23:11

Hmmm teściu ma. :) tylko że nie kombi.
Zawieszenie wielowachaczowe bodajże, co chwile coś sie sypie stuka puka itp.
Silnik zrywny nie można powiedzieć :D:D
Elektryka czasami płata figle...
A tak pozatym to kiedyś pewien dziadek Mi mówił że jak sie kupuje alfe to trzeba mieć drugą na części :grin: :grin: :grin:
Części bardzo drogie!!
Za tą cene nie powinna sprawiać problemów :) Jak sie dba tak sie ma jak to mówią. Jak masz kase na naprawy i żeby zalać to czemu nie. Ale jak za bardzo nie chcesz dokładać to ja bym sie nie pchał, za te pieniądze można mieć wiele innych ciekawych aut :)
matias700
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
    Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...