Wasza opinia na temat o to tego Audi a4 2.7 TDI DPF

22 Wrz 2013, 14:33

WItam , mam zamiar kupić auto . O to ten egzemplarz : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jak na auto w tej klasie jest bardzo tanie , Takie samochodziki z tym przebiegiem chodzą około 50 tysiaków. Zastanawia mnie ta cena , dlaczego tak tanio?? Wyczytałem z innych stron internetowych, że ten silnik jest bardzo ekonomiczny i wytrzymały. Ale co z utrzymaniem takiego samochodziku? Oceńcie ten samochód .
Poszukuje auta dla 4-5 osób i w trasy 1-2 tysiące kilometrów do 50 tys zł. Najlepiej żeby miał troszke kopyta ! 180 koników mi wystarcza :) ale zarazem był w miarę ekonomiczny i tani w utrzymaniu :)
Emil374
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 08 1989
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.9 dci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Wrz 2013, 14:40

Pomyśl logicznie, myślisz, że ktoś odda auto 20tyś taniej i zrobi komuś prezent?
Numer z tym autem jest stary jak świat. Nie ma podanego numeru telefonu. Wypełniasz formularz zgłoszeniowy. Następnie dostajesz łamaną Polszczyzną maila zwrotnego o tym, że auto jest za granicą i musisz wpłacić zaliczkę aby do Ciebie przyjechało. Oczywiście masz "prawo zwrotu" itp. Wszystko ukartowane, wygląda na realne. Oczywiście zaliczka znika, auta nie ma.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

22 Wrz 2013, 15:23

Też o tym myślałem , hmm a macie może jakieś propozycje na rodzinne autko 5 osobowe? Do 50 tysięcy/ silniczek diesel o mocy nie mniej niż 170 i spalanie nie większe niż 8.0 l. średnio . Samochodzik ma mi służyć do dalekich tras przede wszystkim
Emil374
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 08 1989
Auto: Renault Megane II
Silnik: 1.9 dci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

22 Wrz 2013, 15:34

Mondeo Mk4, Opel Insignia, Renault Laguna
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Wrz 2013, 19:06

BMW e60 2.0d 177km bądź 3.0d 231/235km.
2 litrowa jednostka tańsza w utrzymaniu, moc można podciągnąć chipem na 200km tanim kosztem.
3 litrowa z reguły lepiej wyposażona, spalanie może 1l wieksze na 100km. Trochę droższy w utrzymaniu.

Za 50tyś kupisz już wersję po lifcie jak dobrze poszukasz.Przykładowy link(ta akurat przed liftem, na dobrym wypasie)

[link do oferty na Allegro wygasł] w mojej opinie samochód zdecydowanie lepszy niż owe audii a koszty utrzymania podobne.
DauK
Początkujący

Prawo jazdy: 08 01 2005
Auto: BMW e92
Silnik: 335i
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Hyundai Santa Fe Nowej Generacji
    "Nowy Santa Fe kontynuuje globalny sukces modelu. Zaprezentowany w 2001 roku, model Santa Fe pierwszej generacji jest podstawą wiarygodności i doświadczenia marki w segmencie SUV" powiedział Thomas A. Schmid, Dyrektor Operacyjny ...