REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Gradory napisał(a):Jeżeli masz nowszy samochód z ABS, TC i ESP, to szkolenie w zakresie hamowania, wychodzenia z poślizgów itp. nie przyda Ci się do niczego. Urządzenia, które masz na pokładzie, wyhamują, zapobiegną poślizgowi lub wyjdą z poślizgu o wiele lepiej, niż najlepszy kierowca wyścigowy lub rajdowy.
Gradory napisał(a):Ecodrivingu nauczysz się sam. Poczytaj o tym chwilę w Internecie. Chwila wystarczy. Sam miałem koszmarnie wysokie zużycie paliwa, poczytałem, pooglądałem filmiki i zszedłem ze spalaniem o 50%.
Gradory napisał(a):Myślę, że takie szkolenie to strata czasu. Jak chcesz się bawić w sportową jazdę autem, to weź sobie kurs takiej jazdy i śmigaj po torach i nieczynnych lotniskach. A sam bez kursu też się tego też nauczysz.
MotoAlbercik napisał(a):Skąd ty Gradory masz te wszystkie bzdurne informacje, którymi zasypujesz forum
MotoAlbercik napisał(a):Czyli jak auto ci spalało 10l/100km, to teraz pali ci 5l/100km
MotoAlbercik napisał(a):ale w ofercie mają szkolenia jazdy samochodami uprzywilejowanymi
MotoAlbercik napisał(a):A jak wiadomo od dawna wszem i wobec, te systemy są tylko jako wspomagające, a nie wyręczające kierowcę od myślenia
MotoAlbercik napisał(a):Mając w samochodzie np. ESP, warto wiedzieć, kiedy go wyłączyć.
MotoAlbercik napisał(a):Mając ABS też warto wiedzieć jak z niego korzystać.
MotoAlbercik napisał(a):Gradory - ręce opadają spod klawiatury... Odpowiedzi na zadane przez ciebie pytania, powinieneś znać sam, jeżeli masz prawo jazdy. A jak go nie masz, to nie wypowiadaj się proszę w takich tematach bo to bzdurne dyskusje są z tobą.
Marcel2727 napisał(a):Więc wyskakiwanie argumentem czy ma PJ to trochę śmieszne, bo uczy ono tylko jazdy z przepisami i to co powinno robić się na placu manewrowym.