Gradory napisał(a):Jeżeli masz nowszy samochód z ABS, TC i ESP, to szkolenie w zakresie hamowania, wychodzenia z poślizgów itp. nie przyda Ci się do niczego. Urządzenia, które masz na pokładzie, wyhamują, zapobiegną poślizgowi lub wyjdą z poślizgu o wiele lepiej, niż najlepszy kierowca wyścigowy lub rajdowy.
Skąd ty Gradory masz te wszystkie bzdurne informacje, którymi zasypujesz forum
Ty masz wogóle samochód? Jeżdzisz nim jako kierowca? Masz prawo jazdy wogóle? Bo z twoich wypowiedzi w różnych tematach wydaje mi się, że raczej nie kierujesz żadnym samochodem, albo dopiero co zrobiłeś prawo jazdy i opisujesz swoje wrażenia. Albo ja jestem jakiś inny...
Gradory napisał(a):Ecodrivingu nauczysz się sam. Poczytaj o tym chwilę w Internecie. Chwila wystarczy. Sam miałem koszmarnie wysokie zużycie paliwa, poczytałem, pooglądałem filmiki i zszedłem ze spalaniem o 50%.
Tutaj jestem prawie pewny, że jednak samochodem nie jeździsz, albo nie umiesz jeździsz i go zażynasz jak świnię na święta...Na EcoDrivingu oszczędzasz 50% paliwa? Czyli jak auto ci spalało 10l/100km, to teraz pali ci 5l/100km
No ciekawe, ciekawe to jest...
Gradory napisał(a):Myślę, że takie szkolenie to strata czasu. Jak chcesz się bawić w sportową jazdę autem, to weź sobie kurs takiej jazdy i śmigaj po torach i nieczynnych lotniskach. A sam bez kursu też się tego też nauczysz.
No ciekawe, ciekawe jest to co piszesz...Też bym chciał kurcze być taki zdolny jak ty...
Wracając do tematu - nie znam niestety opinii na ich temat, ale w ofercie mają szkolenia jazdy samochodami uprzywilejowanymi, jazdy sportowe, więc wydaje mi się, że mogą jakąś wiedzę przekazać niedoświadczonym kierowcom oraz tym, którzy chcieliby się podszkolić w jeździe.
Oczywiście nie radzę słuchać tych bzdur, które wypisuje kolega wyżej - żaden system w samochodzie, nie zastąpi kierowcy. A jak wiadomo od dawna wszem i wobec, te systemy są tylko jako wspomagające, a nie wyręczające kierowcę od myślenia. Mając w samochodzie np. ESP, warto wiedzieć, kiedy go wyłączyć. Mając ABS też warto wiedzieć jak z niego korzystać. Tak jak wiele innych systemów. A najważniejsze jest to, żeby pamiętać, że to tylko systemy wspomagające.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...