Ważne! Proszę o szybką odpowiedź. Honda civic

05 Lip 2009, 09:51

Witam i od razu dziękuję za wszelkie rady.

Chcę kupić samochód (do 14tys.) i wiem jaki bo już się naczytałem różnych postów i zasięgnąłem opinii doświadczonych kierowców. Będzie nim Honda civic :grin: Mam już na oku pewien egzemplarz:

Rok produkcji: 2000
Przebieg: 165000
Pojemność silnika: 1400
Moc silnika: 85
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna

Typ: Hatchback
Liczba drzwi: 2/3
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce

Samochód wygląda na zadbany na zewnątrz jak i w środku, ale brakuję w nim elektroniki (sterowanych lusterek,szyb i centralnego zamka). Do tego jeszcze są opony zimówki i zestaw body kit.
Auto stoi za 15tys. ale za 14 by poszedł. Pytanie, czy się opłaca za tą cenę bez elektroniki(mój golf ma ponad 20 lat a ma elektronikę), z takim przebiegiem?
Proszę o szybką odpowiedź bo nie wiem, czy brać, czy jeszcze poczekać ponieważ widziałem z tego roku za 11tys ze wszystkim i z mniejszym przebiegiem tylko do opłat
Wojas
Nowicjusz

Miejscowość: Oława

05 Lip 2009, 10:07

wiesz ja Ci powiem tak: za tą kase możesz już kupić coś fajnego z elktroniką i różnymi pierdołami, nie koniecznie mówie tu o hondzie ale też.
Co do przebiegu to się nie wypowiadam bo to różnie bywa...
Ja tam nie potrzebuje elektroniki w auce ale klima obowiązkowa :D

i tak ogólnie bym sie jeszcze porozglądał na Twoim miejscu, no chyba, że to jest jakiś faktycznie bardzo zadbany egzemplarz, to i potem można elektronike przeszczepiać...
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

05 Lip 2009, 10:07

bardzo dziwne bez elektryki za 14tys :???: ja bym na twoim miejscu nie bral tylko wzial tego do oplat bo jak mowisz ze ma wszystko,cena 11tys a oplaty wyniosa cie gdzies do 2000zl wiec kwota 13tys zamkniesz sie spokojnie i nawet 1000zl zostanie ci na wymiane oleju czy inne duperele
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lip 2009, 10:49

Też mi się to wydaje podejrzane bo skoro sprowadzony z niemiec a oni dbają o wyposażenie samochodu... to w polskich salonach są takie braki.
To ten drugi co mam na oku, zerknijcie

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

co sądzicie?
Wojas
Nowicjusz

05 Lip 2009, 11:24

ze zdjecia ciężko coś rozkminić...nie mniej
robi dobre wrażenie :mrgreen:
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

05 Lip 2009, 11:30

To chyba ją zaatakuje :grin: oczywiście po dokładnych oględzinach :wink:
Wojas
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

05 Lip 2009, 12:40

dobra propozycja ceno3a oczywiście ale ja bym coś jeszcze poszukał np.golfa IV za tą cenę też kupisz już np.[link do oferty na Allegro wygasł]
a jeżeli nie to może alfa 147 np [link do oferty na Allegro wygasł]
maciek vw
Nowicjusz

Miejscowość: z daleka

05 Lip 2009, 13:09

Dzięki za propozycje, ale szukam ekonomicznego i dynamicznego wozu :grin: a golfem już się najeździłem
Wojas
Nowicjusz

05 Lip 2009, 17:23

Ta srebrna hania była strzelona przodkiem. Nie mówię, żeby ją od razu skreślać ale dokładnie obejrzeć co i jak... Co do wyposażenia to ciężko kupić używane auto w dobrym stanie, więc jak się już trafi dobra sztuka to może warto przymknąć oko na brak elektryki?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

05 Lip 2009, 18:42

Jeśli masz 100% pewność ,ze ta Honda ma tylko taki przebieg to warto ,jesli jednak jeżdzila tylko po mieście(dowiedz się) to pamiętaj ,że samochód robiący trasy zużywa się duuuuużo wolniej i bywa w lepszym stanie technicznym bo właściciel boi się awarii na drodze i wymienia profilaktycznie części(ja taki byłem :mrgreen: )Ja osobiście wolałbym samochód z 300kkm przebiegu (długie trasy)niż 180 kkm (miasto).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

05 Lip 2009, 18:58

za civica z 2000 roku trzeba dać ok. 15 000 zł w bdb kondycji
andrewb25

05 Lip 2009, 20:59

Kubuch skąd wiesz, że ta srebrna była puknięta? Tak się właśnie zastanawiam, czy nie przymknąć oka na ten brak jeśli auto będzie w dobrej kondycji
Wojas
Nowicjusz

05 Lip 2009, 21:21

Nie wiem, wydaje mi się ale zdjęcia lubią kłamać. Popatrz jakie są szpary między błotnikami, maską i lampami...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Rok produkcji: 2013

05 Lip 2009, 21:23

Powiedzcie mi jeszcze Panowie,czy samochód marki Rover seria 200 stwarza konkurencje dla Hondy civic? Który z tych wozów byłby lepszy na długie trasy?
Wojas
Nowicjusz

05 Lip 2009, 21:54

Wojas napisał(a):Powiedzcie mi jeszcze Panowie,czy samochód marki Rover seria 200 stwarza konkurencje dla Hondy civic? Który z tych wozów byłby lepszy na długie trasy?
ROVERY to dobre samochody ale pamiętaj ,że Hondzie nie podskoczy żaden inny w tej klasie,żadna inna firma nie produkowała tak wspaniałych silnikow benzynowych,tak mocnych i trwałych przy zachowaniu małych pojemności.Jazda Hondą daje dużo frajdy (jeżdziłem),ROVEREM nie jeżdziłem ale wiem,że blisko mu do niemieckich samochodów.HONDA to HONDA jednak!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)