REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Ja pracując w tym temacie/PSKP/ nikomu glowy nie urwalem/uciełem..... Wiadomo co najwyżej zaświadczenie z wynikiem"N" i w terminie do 14 dni ponowna wizyta....Ja mówię/piszę to jak ja to robiłem.Oczywiście możesz podjechać i porozmawiać....Jaki będzie tego wynik to dowiesz się od diagnosty....WojtiM98 napisał(a): Co sądzicie?
Nie ma takiej opcji.Nawet jeżeli tym samochodem wjedzie do środka żeby sprawdzić spaliny to jest nie OBT ale sprawdzenie tylko na twoje życzenie.Przy takiej czynności nie musisz mu okazywać DR pojazdu....WojtiM98 napisał(a): że diagnosta zatrzyma dowód nie
Oczywiście wynik "N" i powtórka z rozrywki ..... Jak pisałem wyżej masz wtedy termin do 14 dni usunąć usterki stwierdzone w czasie OBT i ponowny przyjazd na kontrolę....WojtiM98 napisał(a): jak podchodziłeś do braku katalizatora w aucie z 2005 roku benzyna?
Owszem tak ale to musi być ważny powód np.w trakcie OBT pęknie przewód hamulcowy.....WojtiM98 napisał(a):Czy przy wyniku "N" zabiera się dowód rejestracyjny?
Nie....Musisz dokończyć OBT na tej SKP gdzie zacząłeś....Jeżeli pojedziesz na inną SKP ten diagnosta bez problemu wyłapie w rejestrze badań ze robiłeś już OBT na innej SKP i nie powinien Ci takiego badania wykonać.Tak mówią przepisy a jak jest w praktyce to nie wiem.Ja już 5 lat nie pracuję/emerytura/....WojtiM98 napisał(a):czy gdy mam 14 dni na naprawę, to mogę pojechać do innego diagnosty i nie wrócić do tego co dał "N"?