Wezyk cisnienia w gazniku

14 Cze 2009, 10:16

witam wszystkich forumowiczów
mam drobny problem z moja astra wczoraj jadac szosa wjechałem w dziure. troche podrzuciło autkiem nie za mocno, ale od tego momentu jadac na gazie powoli tracił moc az do zatrzymania. zajrzałem jej pod maske i zauwazyłem tylkopekniety wezyk przy gazniku leci od tylu do dolnej czesci z przodu. syczy troche. niewiem jak moze to negatywnie wpływac na prace i moc silnika oraz jaki moze byc koszt takiego elementu. :?:
thornic
Nowicjusz

Miejscowość: autokomis
  • 14 Cze 2009, 14:25

jest to wężyk od podciśnienia musisz go wymienić na nowy koszt nie będzie duży ok 10 zl ale z pękniętym nie będzie dało się tobie jeździć a nawet nie odpalisz samochodu
    kania
    Nowicjusz

Miejscowość: Czuchów-Pieńki

14 Cze 2009, 15:03

myk polega na tym ze odpala ale nie mam mocy, muli, powoli się rozpędza nie wiem czy to co mowie ma sens to moje pierwsze auto
    thornic
    Nowicjusz

14 Cze 2009, 18:25

niektórzy mają któreś z kolei auto i nadal mówią bez sensu więc tym się nie przejmuj,
    a na benzynie chodzi dobrze?
    Serce bije w tempie obrotów maszyny
    bodziokardasz
    Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

14 Cze 2009, 20:29

tez traci na mocy jak go dłuzej przydusic. tzn jeslijade nim dluzszy odcinek tez odnosze wrazenie jakby zwalnial
    thornic
    Nowicjusz

15 Cze 2009, 10:07

Najpierw wymień ten wężyk,bo i tak musisz to zrobić.Jak problem nie ustanie,to pisz i będziemy myśleli dalej.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

15 Cze 2009, 12:53

wezyk wymieniłem na benzynie hula jak wiatr o ile mozna to zrobic przy 60 kucach :] ale dalsza czesc problemu przeniose na instalacje gazowe bo jak przejade sie po kostce brukowej to traci moc do 20 km/h nie zaleznieod biegu na jakim jade :[
    thornic
    Nowicjusz