Wgniecenie nad tylnym zderzakiem

23 Lip 2013, 11:16

Witam
Ostatnio lekko stuknąłem w słup i od tego momentu mam lekko wgniecioną karoserię nad tylnym zderzakiem:

[link wygasł]

Byłem już o dwóch mechaników. Jeden krzyknął 350zł, a drugi 500zł i przy tym powiedział, że gdyby to był jego samochód to by po prostu zamalował uszkodzenie, żeby nie rdzewiało, bo koszta są zbyt duże. W sumie o tym samym myślałem, bo koszty naprawy wynosiłyby 10% ceny auta, co mnie zbytnio nie satysfakcjonuje. Co o tym sądzicie? Jest sens ładować forsę, czy lepiej zamalować, a jak już to czym, bo nie mam w tym większego pojęcia?
Bartesso94
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 05 2012
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Fiat Punto 55s
Silnik: 1.1 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

12 Sie 2013, 08:40

Zderzak już musi zostać taki jaki jest. Co do ceny to tak jest, bo liczy sobie odkręcenie wszystkiego co trzeba a potem jeszcze uzbrojenie. Do tego wstawienie reperaturki i malowanie.

Taniej domowymi sposobami będzie lekkie wyprostowanie blachy i nałożenie szpachli do tego lakier i powinno się trzymać.
gracz24ha
Początkujący

Auto: Peugeot

30 Sie 2013, 08:38

Jeśli to tylko karoseria to można to usunąć bez lakierowania. U mnie było podobnie, tyle że wgniecenie było poważniejsze. Firma, która to dla mnie robiła to Airconstruction. Jakoś finansowo to nie bolało, a wszystko usunęli bez śladów.
kierowiec
Początkujący

Miejscowość: czewa

04 Wrz 2013, 09:51

Dzięki za odpowiedzi. Jakby co zderzak już jest naprawiony, a koszty naprawy były bardzo przyjemne dla portfela. Pozdrawiam.
Bartesso94
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 05 2012
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: Fiat Punto 55s
Silnik: 1.1 55KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kamery sprawdzą w Warszawie zaparkowane auta
    Już niedługo z tego co udało mi się ustalić w Warszawie będą jeździły samochody z kamerami na dachu i sprawdzały czy w strefach płatnych zaparkowane auta maja opłacony czas parkowania. Przyspieszy to na pewno proces egzekwowania ...