Wgniecenie tylnej klapy POMOCY!

15 Wrz 2020, 10:49

Cześć... Ostatnio przywaliłem dosyć mocno w słupek na parkingu.. gapiostwo z mojej strony i chciałbym oszacować naprawę wgniecenia tylnej klapy. Proszę o konkretne porady i może ktoś miał podobny problem link poniżej:
[link wygasł]
Myrolq1
Nowicjusz

• 15 Wrz 2020, 11:53

Do wymiany. Kupno używanej wyjdzie taniej jak klepanie.
    Zderzak do uratowania.
    Koszt ok 1000 zł + 2 klapa

Da się wydrucić tą klapę taniej ale trzeba się spodziewać że będzie sporo szpachli.
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Wrz 2020, 22:00

A inna metoda tansza niz szpachlowanie? Czytalem o metodzie PDR z przyssawkami ktore wyciagaja blache od wewnątrz, jest sens jezdzic po blacharzach i pytac o wycene czy jednak upatrywac uzywana klape na portalach aukcyjnych? I klape trzeba pod kolor patrzec, a moj samochod byl mlowany wiec nr seryjny koloru moze byc inny niz dotychczas
    Myrolq1
    Nowicjusz

16 Wrz 2020, 06:54

Metora PDR jest jeszcze droższa niż lakierowanie a z tego co ty masz nie ma opcji zrobić ta metodą, popatrz może uda Ci się dorwać klapę z zderzak w tym kolorze. To by była najtańsza opcja
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Wrz 2020, 07:14

Z tego co patrzyłem na necie jest doslownie kilka sztuk pod kolor klapy dla seata ibizy IV w hatchbaku w cenie od 400-600zl.
    Myrolq1
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
      Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...
      Toyota Celica Supra
      Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...