Wgniotka + przetarcie spodu zdrzeaka, a AC

29 Cze 2020, 16:04

Cześć. W zeszłym tygodniu przetarłem od spodu zderzak w swojej KIA Ceed 2019, PKO leasing. Mam oc, ac(pakiet dealerski ergo hestia) + gap fakturowy. Zauważyłem jednoczesnie wgniotkę nad drzwiami pasażera, której nie widziałem... Teraz moje pytanie, jak wygląda proces zgłoszenia szkód? + Czy nie będzie żadnego problemu z takim zgłoszeniem przetarcia i jednoczesnie drugiego uszkodzenia w postaci wgniotki...? Mam na myśli obowiązek niezwłocznego, szybkiego zgłoszenia szkody po jej nastąpieniu
szymek9876
Początkujący

Miejscowość: Jasło

30 Cze 2020, 10:11

Nie powinno być problemu. Wgniotka jak jest mała i lakier nie uszkodzony to najlepiej jak by naprawili metodą wyciągania wgnieceń tak jak np. przy naprawach po gradobiciu. Tu zawsze możesz powiedzieć, że samochód stał na parkingu (sklep, hipermarket itp.) i po powrocie zauważyłeś takie wgniecenie.
Co do samego zderzaka to faktycznie tak mocno go przytarłeś? Czasem takie naprawy nie są opłacalne, wszystko zależy od tego jak mocno on ucierpiał.

Mój znajomy miał auto w leasingu i jakieś dwie niewielkie rzeczy do naprawienia po przycierkach parkingowych. Jak się okazało po czasie wzrosły mu później nieznacznie raty leasingowe. Dlatego warto tu dokładnie dowiedzieć się jak wyglądają procedury i czy nie będzie później jakiś negatywnych konsekwencji.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35