Wiarygodna cena... ???

14 Gru 2013, 22:10

Witam, od dłuższego czasu szukam samochodu a jako, że nie mam z kim jechać żeby to auto obejrzeć, muszę polegać na własnej ocenie (a nie znam się nic a nic ;) ) heh Muszę więc sugerować się przede wszystkim opisem, zdjęciami i ceną... I tutaj pytanie do Was, budżet to ok. 6000/7000 zł, znalazłem kilka fajnych aut w tej cenie, ale boje się, że ta cena jest za niska na te modele. Konkretniej chodzi mi o:

- Opla Astre II
- VW Golfa IV
- Nissana Almere N16
- Peugeota 206
- Mazda 323F
- ewentualnie Seata Ibizę IIFL

Czy 6000/7000 zł to odpowiednia cena modeli powyżej? Proszę o opinie, oraz radę jakie jest prawdopodobieństwo, że kupię w tej cenie sprawny model któregoś z powyższych. Ewentualnie chętnie przeczytam także sugestię na temat innych samochodów :) Zależy mi, żeby wiedzieć w temacie jak najwięcej bo najbardziej skłaniam się ku kupnie Lanosa (bo nawet jak trafię na zły egzemplarz to wydam 2x mniej niż za któryś z powyższych)
konsumento
Nowicjusz

Auto: Nie mam

14 Gru 2013, 22:27

Astra II i Golf IV nie ten budżet.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

14 Gru 2013, 22:35

daj linki do oglądanych przez Ciebie ogłoszeń

golfa IV kupisz lecz 3 drzwi silnik benzynowy w podstawowej wersji z rocznika 98 cena jakieś 7tys zł najczęściej jakieś padaczki
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: FORD FOCUS mkII
Silnik: 1.6tdci
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

14 Gru 2013, 22:48

zamiast takiego golfa IV wolałbym takiego saaba

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

dodam że znam to auto -> znajomego który wziął je w rozliczeniu za FORDA FOCUSA.

auto bez klimy ale ładne proste silnik 2.0 wolnossący bez turbiny - naprawdę przyjemne autko na bazie OPLA no i rok 2000
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

14 Gru 2013, 23:05

Z tych co podałeś celowałbym w Seata,auta proste w budowie,części tanie jak barszcz i dostępne w każdym motoryzacyjnym,ma ocynk więc nie zgnije tak szybko jak Mazda czy Nissan.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

14 Gru 2013, 23:07

ibiza IIFL jest w ocynku? barol serio? bo nie wiem - człowiek całe życie się uczy
valia
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M6 Gran Coupe - wysokie osiągi i luksus
    Trzeci wariant nadwoziowy rasowego samochodu sportowego BMW M6 zostanie zaprezentowany światu jako BMW M6 Gran Coupe, dołączając do znanych już modeli Coupe i Convertible. Nowy członek rodziny M6 nie wyrzekł się ani wyjątkowego ...

14 Gru 2013, 23:13

Z tego co wiem to ma ocynk,rdzewieje jedynie tylna klapa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Gru 2013, 02:47

kon146 napisał(a):Astra II i Golf IV nie ten budżet.

Astre spokojnie znajdziesz w granicach 7 tys.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2004

15 Gru 2013, 12:03

fygfy napisał(a):Astre spokojnie znajdziesz w granicach 7 tys
Właśnie będzie ciężko,wiem z własnego doświadczenia. Kolega w wakacje szukał i te za 7 a nawet 8 tysięcy to same złomy.
Koniu
Forumowicz VIP

15 Gru 2013, 12:49

kon146 napisał(a):Właśnie będzie ciężko,wiem z własnego doświadczenia. Kolega w wakacje szukał i te za 7 a nawet 8 tysięcy to same złomy.

Ja w wakacje swoja astre wystawilem za chyba 7.900 zl oczywiscie do negocjacji i zadnego zainteresowania! a samochod byl naprawde zadbany i doinwestowany przez 4 lata zadnego problemu z nia nie mialem. Nowy wlasciciel mial tylko olej do wymiany. I w koncu sprzedalem ja w DE za 1720e czyli za jakies 7 tys a jak wogole ktos zadzwonil to wszystkim bylo za drogo. Jezeli bym ja wystawil za tyle ile powinienem dostac to pewnie do dzisiaj bym nie sprzedal.

O to ona: http://www.google.de/imgres?start=140&s ... :100,i:139

A tutaj link z ogloszeniami Astry 2 nie wierze ze wszystkie to zlomy no ile mozna chciec za opla z poczatku produkcji przeciez te auta maja juz po 15 lat

[link do oferty na Allegro wygasł]
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Gru 2013, 13:07

A jaki miałeś silnik? Wiesz ceny w Polsce są jakie są, a popyt na te auta jest więc moim zdaniem 8k przynajmniej za Astre.
Koniu
Forumowicz VIP

15 Gru 2013, 13:11

Według mnie tez 8 tys. wydaje się w miare rozsądną cenę za Astre. Te autko ogólnie bardzo dobrze się trzymają i prezentują
Sensei
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 01 01 2003

15 Gru 2013, 14:08

kon146 napisał(a):A jaki miałeś silnik? Wiesz ceny w Polsce są jakie są, a popyt na te auta jest więc moim zdaniem 8k przynajmniej za Astre.

Mialem 1.6 84km i ten motor naprawde swietnie sobie radzil z ta buda przy czym malo palil (wedlug mnie) To prawda popyt jest na te auta i zgodze sie z toba ze te 8k to odpowiednia cena za to auto ale sprzedac za ta cene to druga sprawa ludzie najlepiej to by chcieli za darmo. Ja nawet mialem propozycje typu: Panie 6000k i przyjezdzam ogladac! Parodia...
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

15 Gru 2013, 14:18

Tak jest w większości przypadków,nie Ty jeden tak miałeś,ojciec jak rok temu sprzedawał Brave to chciał za nią 7000zł oczywiście do negocjacji a dodam że już tutaj o niej pisałem pare razy i auto naprawde w świetnym stanie,2001rok i od nowości tylko w jego rękach to zadzwonił jakiś młody i mówi że za 3500zł kupi bo widział takie na allegro no z ojcem to myslałem że ze śmiechu padniemy :lol:
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

15 Gru 2013, 14:51

TFSI napisał(a):Tak jest w większości przypadków,nie Ty jeden tak miałeś,ojciec jak rok temu sprzedawał Brave to chciał za nią 7000zł oczywiście do negocjacji a dodam że już tutaj o niej pisałem pare razy i auto naprawde w świetnym stanie,2001rok i od nowości tylko w jego rękach to zadzwonił jakiś młody i mówi że za 3500zł kupi bo widział takie na allegro no z ojcem to myslałem że ze śmiechu padniemy

:D Ja nie wiem z kad sie tacy ludzie biora :D
Jeszcze zapomnialem wspomniec o targowaniu sie o 50 zl na flaszke bo to juz standard jest.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika