Wiązka elektryczna Peugeot 307

03 Cze 2020, 19:54

Witam. Oddałem ostatnio samochód do mechanika żeby naprawił ładowanie akumulatora... Moim zdaniem wystarczyło pewnie zmienić szczotki ale dobra... Założył mi drugi alternator który lądowal dobrze... Ale gdy go przełożył swlochod nie chce odpalić.. Tzn. Wgl nie dochodzi paliwo do pompy.. Winna była gruszka to ja ominąłem ale i tak nie dochodzi paliwo do pompy... Gdy zacząłem go składać po mechaniku.. Miał zrobić ładowanie a rozebrał całe podszybie.. I została taka kostka.. Od czego ona może być? Silnik 1.4 hdi 02r

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

PLGrzyb123
Obserwowany

04 Cze 2020, 08:46

Sprawdziłeś dokładnie w zasięgu tej kostki czy nie masz jakiegos czujnika lub złącza gdzie ona by pasowała?

Z tego co kojarzę trzy pinowy jest czujnik temperatury płynu chłodzenia.

Swoją drogą co to za mechanik który postępuje tak jak napisałeś ;/ normalnie ręce opadają.

Możesz wrzucić zdjęcie tak żeby było widać całą komorę silnika i miejsce tej wtyczki?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Cze 2020, 10:31

Przepraszam że nie odpowiadałem tyle czasu.. ale znalazłem gdzie ona była.. dokładnie była wpinana w obudowę filtr powietrza nie było tam żadnego czujnika ona poprostu jest zaślepiona dzięki wielkie za pomoc i tak
PLGrzyb123
Obserwowany