Wideorejestrator na prezent - doradźcie prosze

01 Gru 2015, 16:13

Witam planuje kupić mężowi wideorejestrator z najlepszą rozdzielczością ,najszerszym kontem widzenia, dobrze nagrywający nocą,odczytujący tablice rejestracyjne itd itp ,to te dane które znalazlam co powinna mieć porządna kamerka :) zwykle padają tu pytania o wideorejestrator do określonej kwoty a ja nie stawiam limitu cenowego. Mój mąż lubi dobre rzeczy i wiem że sam by sobie nie kupowal przeciętenej jakości więc chcialabym trafić z odpowiednim modelem. Prosze doradźcie jaki na tą chwile model kamerki jest najlepszy na rynku? A i taki co nagrywa również na parkingu podczas postoju. Prosze zrozumieć jestem kompletnym laikiem a te przyklady podałam bo takie wyczytalam szukając czegokolwiek ale widze że sama sobie nie poradze z wyborem
Sonia76
Obserwowany

Auto: Citroen

07 Gru 2015, 20:19

Ja używam Xblitz Night, poniżej masz specyfikację. Jeśli chodzi o jakość to moim zdaniem jedna z lepszych kamer na rynku. Ma wszystko co wypisałaś łącznie z trybem monitorowania parkingu. Więc jak coś uderzy w auto to kamerka się włączy i wszystko zarejestruje. Ja jeszcze nie musiałem korzystać z tej opcji (tzn na szczęście nikt i nic nie walnęło ale lepiej chuchać na zimne:)

Rejestrator jazdy Xblitz Night Full HD
Rozdzielczość WIDEO maksymalna - 1920x1080p FULL HD 30kl/sek
Rozdzielczość PHOTO maksymalna - 12 Mpx
Format plików wideo - MOV H.264
Rozmiar wyświetlacza - 2.7 cala
Obrotowy wyświetlacz - NIE
Soczewka, optyka - kąt 150 stopni
Tryb nocny - TAK (8x diody IR)
Tryb noktowizora - TAK
Wbudowany mikrofon - TAK
Wbudowany głośnik - TAK
Tryb kamerki internetowej PC - TAK
Nagrywanie cykliczne - TAK / lub nagrywanie ciągłe
Typ obsługiwanych kart pamięci - micro SD / 64GB max
Gniazda, złącza - micro SD / micro USB / mini HDMI
Detektor ruchu - TAK
Automatyczny start nagrywania - TAK
Język menu - polish, english, chinese, japan, russian, spanish, portugese, french, italian, korean, german
Zasilanie - bateria wbudowana / ładowarka samochodowa 12V-24V
G-sensor, czujnik grawitacyjny - TAK
Odbiornik GPS - NIE
Szklana soczewka - TAK
Użyte materiały - Metalowa obudowa
Funkcja SOS, ręcznego zabezpieczania nagrania - TAK (klawisz M)
Zapisywanie zdjęć podczas nagrywania Video - TAK (klawisz O)
Tryb monitorowania na parkingu - TAK (auto start nagrywania)
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG

08 Cze 2016, 12:21

Zakupiłem taki rejestrator za 69zł - nie spodziewałem się cudów, jakość filmu taka jak na Pana drugim filmiku. Kamerkę chciałem używać aby w razie czego móc udowodnić że ktoś mi wbiegł pod koła czy wyjechał z podporządkowanej - do tych celów jest to sprzęt wystarczający.

Rejestrator jazdy DVR HD z ekranem LCD
wojciech1234
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 07 1993
Auto: Audi A3
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

17 Cze 2016, 16:26

:ok: zobaczcie sobie na avans.pl wideorejestratory ja tam kupowałem, nie są drogie, ważne żeby miały dobrą pojemność żeby chociaż ze 3 minuty nagrywały :)
AutoMan
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 05 1990
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Skoda Octawia
Paliwo: Diesel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris
    0.9 l/100 km hybrydową Toyotą Yaris - rozstrzygnięcie konkursu Toyota Motor Poland W sobotę 6 października Toyota Motor Poland zorganizowała finał konkursu "Wygraj nową hybrydową Toyotę Yaris ". Po czterech miesiącach etapów ...