Wideorejestrator w kształcie lusterka wstecznego do 300zł

22 Mar 2021, 10:45

Witam. Chce kupić jakiś niedrogi wideorejestrator w kształcie lusterka wstecznego. Na allegro jest tego pełno więc ciężko coś wybrać. Fajnie aby miał 10 calowy ekran ale nie jest to konieczne no i czujnik ruchu ale jak widzę to chyba większość ma. No i jeśli chodzi o czujnik ruchu to czy taka kamerka włączy się jeśli ktoś zbliży się do samochodu, czy wykryje wtedy ruch? Np jeśli ktoś podejdzie i porysuje Auto? Czy wykrywa ruch tylko wtedy kiedy ktoś uderzy innym autem? Miałem kiedyś taką sytuację że ktoś na parkingu czymś zrobił mi na samochodzie sporą rysę, miałem pewne podejrzenia ale brak dowodów. Więc teraz zmieniając Auto wolę się zabezpieczyć.
ploski89
Nowicjusz

22 Mar 2021, 12:27

Ma być w zestawie z kamerką na tył?
ploski89 napisał(a):No i jeśli chodzi o czujnik ruchu to czy taka kamerka włączy się jeśli ktoś zbliży się do samochodu, czy wykryje wtedy ruch? Np jeśli ktoś podejdzie i porysuje Auto?
Tak, działa na ruch ale w obrębie zasięgu kamery. Jeżeli więc ktoś z boku podejdzie do auta i Ci je porysuje to nie będzie go na nagraniu. Jeżeli natomiast podejdzie z przodu auta to kamera go nagra.
ploski89 napisał(a):Czy wykrywa ruch tylko wtedy kiedy ktoś uderzy innym autem?
Tutaj zadziała czujnik wstrząsowy i nagranie zostanie zarejestrowane i zabezpieczone.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Mar 2021, 12:53

Kamerka na tył jako kamera cofania nie jest koniecznością bo Auto które kupuje będzie miało kamere 360 ale z drugiej strony fajnie by było mócn nagrywać przód i tył ale jak mówię nie jest to aż tak konieczne.

Na allegro znalazłem kilka kamer w przedziale poniżej 300 zł ale się zastanawiam jak z jakością w takich kamerach więc wolałem popytać przed zakupem.

[link do oferty na Allegro wygasł]

ploski89
Nowicjusz

22 Mar 2021, 13:37

ploski89 napisał(a):Kamerka na tył jako kamera cofania nie jest koniecznością
Nie chodziło mi o kamerkę cofania tylko o taką do rejestracji tego co dzieje się za pojazdem :)

Kupując kamerę zwróć uwagę na rozdzielczość w jakiej zapisuje obraz optymalnie by było jak byś miał FHD czyli 1920x1080px oraz szeroki kąt widzenia. Tu 170 stopni to już dużo.

Te kamery które podałeś wyglądają patrząc na parametry praktycznie na takie same, czasem kamera tylna jest trochę inna. Ja bym chyba z nich wybrał tą [link do oferty na Allegro wygasł]
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

22 Mar 2021, 13:48

Dzięki. To chyba tak zrobię:)
ploski89
Nowicjusz

25 Mar 2021, 13:32

A co myślisz o tych kamerkach z amazon i ebay.de. Jeśli chodzi o tą z amazona to podstawowa cena tej kamerki to 119 euro, ale jest do wykorzystania kupon promocyjny 60% co za wideorejestrator daje niecałe koło 50 euro. A że mieszkam w Niemczech to nawet lepiej kupić coś tu na miejscu bo nie wiem kiedy będe w Polsce. Na realu niemieckim ta kamerka stoi nawet za 160 euro wiec wydaje mi się, że nie jest warta tej ceny, ale z kuponem promocyjnym 60% to chyba wydaje sie ok.

Jeśli chodzi o tą z ebay to jest za około 60 euro a jej rozdzielczość to 2.5K Więc jakośc powinna być lepsza tylko zastanawiam się czy jest jakiś haczyk bo cena 60 euro za kamerke 2.5 K wydaje się dość niska, może to że jej pochodzenie to Chiny?

[link do eBay wygasł]
ploski89
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    MINI E (od 2008) - samochód elektryczny
    BMW Group po raz pierwszy zaprezentowała MINI E w 2008 roku, wprowadzając flotę ponad 600 zasilanych wyłącznie elektrycznie pojazdów do codziennego, prywatnego użytku. Zapoczątkowano szeroko zakrojony projekt pilotażowy, ...