Więcej mocy CC 1.2

20 Paź 2016, 18:29

Witam Wszystkich ! Zacznę od tego iż jestem szczęśliwym posiadaczem CC Sportinga z silnikiem od Punto 1.2 16v :) , w aucie została lekko splanowana głowica, założony filtr stożkowy, odchudzone koło zamachowe o jakieś 3kg, zmieniony został też wydech oraz zainstalowana 3.5barowa pompa paliwa. Aktualnie jestem na poziomie ok 100KM jednak niebawem zmieniam zawieszenie na sportowe oraz hamulce od Uno Turbo, planuje też przed wakacjami zwiększyć mu jeszcze trochę mocy, mniej więcej wiem co robić ale może wy podsuniecie mi jakiś pomysł co można by jeszcze przerobić? Na pewno ściągne jeszcze raz głowicę i powiększę lekko dolot wraz z wylotem oraz wypoleruję sam dolot, chcę też oddać zawory do szlifierza po to by zmienił ich ukształtowanie. Co wy na to ?
Spajkol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 11 2013
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: Cinquecento 1.2SWAP
Silnik: 1.2 16V Punto
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimowe przygotowania do jazdy samochodem
    Nawet niewielka warstwa śniegu na przedniej szybie ogranicza widoczność, a zalegający na dachu auta śnieg może doprowadzić do niebezpiecznej sytuacji na drodze, gdy pokrywa z lodu i śniegu zsunie się nagle na przednią szybę ...
    Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
    Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...