Większe do 13tys

01 Paź 2016, 07:55

Obecnie mam e46. Niestety stało sie i rozwalone. Czekam na wypłatę odszkodowania i zamierzam kupić coś "nowego".

Obecne E46 mi bardzo odpowiada. Jednak wiem, że w tych pieniądzach trudno będzie mi kupić znowu takie auto. Tak zadbane z tym silnikiem i wyposażeniem. Dlatego musze szukać alternatywy. Pytanie czy znajde coś.

- Coś wielkości E46, może być większe.
- Dobrze wyposażone: (przyklady co mam i używam) ksenony, podgrzewane fotele, climatronic, pompowane lędźwie, podgrzewane lusterka, fotochromowe lusterko, czujnik deszczu i zmierzchu.
- Zależy mi, żeby auto było zabudowane w środku, a nie pełno wolnego miejsca, czyli ciasne.
- ok 150koni i spalanie ok 10l średniego, opcja gazu albo diesel też wchodzi w gre.
- rok minimum 2000.
- Wersja nadwozia: liftback, kombi, coupe :) Sedany... jak jest ładny to tez może być, ale ze składanymi siedzeniami.
- Komfort i prowadzenie pdobne do E46 na m pakietowym zawiasie. Akurat dla mnie jest idealnie. Głównie prowadzenie, po przesiadce np. do innych aut gorzej mi sie śmiga. Octavia jest masakra, ryje przodem.
- Utrzymanie podobne do E46 - czyli amortyzator 350zł sztuka, oleju 6,5L czyli ok 220zł wymiana. itd
Cena 13tys zł na same auto.

Pytanie czy w tych pieniądzach znajdę coś podobnego
bambus123
Nowicjusz

Auto: bmw

08 Paź 2016, 13:26

Pozwole sobie upnąc :D
bambus123
Nowicjusz

08 Paź 2016, 16:29

Z coupe rozejrzałbym się za volvo c70. Jest też peugeot 406 coupe, na 407 coupe może być troszkę przymało. Z sedanów popatrz na saab'a 9-5 (to już spory samochód), mondeo mk3, lagunę II po fl, vectrę c. Fajną opcją jest volvo s60, ale dobrze byłoby dorzucić do 15k.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

15 Paź 2016, 19:49

Dzięki za zainteresowanie.

Peugeot jakoś mi nie podchodzi. Nie mój styl.
Volvo s60 świetne z zewnątrz. W środku... masakrycznie dużo przycisków. Kojarzy mi się z wygodnym autem a nie z charakterem sportowym. Jak z nim jest? Które jednostki warto wziąć pod uwagę? Możecie coś więcej powiedzieć. Jakiś fajnie wyposażony egz za ile można kupić. A nie szrot.
Saab 9-3 podoba mi się. Ale jak patrzyłem to te nowsze to nie ten budżet.
Mondeo mieliśmy cdti. Nigdy więcej. Mało sportowe xD
Vectra źle się kojarzy i taki czołg
Laguna nie pasuje mi. I w rodzinie były 2. Źle zdanie. Dopiero z iii byli zadowoleni.

Tak rozglądam się i słabo. E46 mi pasuje. Ale do 13 tys nie kupię tego samego co miałem.
Teraz śmigam civic vi, bo jeszcze nic nie kupiłem. Masakra... zero komfortu, twardo, w zakrętach gorzej.
Octavia mówiłem już.
Passat b5... nic specjalnego. Zwykły dupowoz.

Prosiłbym o propozycje
bambus123
Nowicjusz

23 Paź 2016, 21:16

Lekka zmiana. Diesel do max 8l srednie
Benzyna + LPG 12l srednie
Do 15tyś.

Może teraz coś ?
bambus123
Nowicjusz