Witam po długiej przerwie. Jak niektórzy wiedzą u mnie rotacja wśród samochodów jest dosyć duża. Po prostu lubię testować, zmieniać itd. Jako, że jestem teraz posiadaczem małego miejskiego samochodu, a stoi przede mną wizja wakacyjnych wojaży to niestety mój obecny samochód jest nieco za mały. Chciałbym kupić jakiegoś sedana typu Passat albo liftback'a typu Skoda Octavia. Mam teraz auto japońskie i choć jestem zadowolony to jednak wolałbym coś z niemieckiej konstrukcji. Co do uwag technicznych, na pewno chcę samochód w opcji benzyna plus gaz, a najlepiej sekwencja. Jeździłem już różnymi samochodami i z różnymi silnikami i jednak dynamika i kultura silnika benzynowego to jest to. Ale przy dzisiejszych cenach benzyny dobra sekwencja też jest całkiem fajna i można z powodzeniem jeździć na gazie. Rocznik myślę od 98 w górę, pojemność bez konkretnych oczekiwań.
Sam znalazłem coś takiego, jako przykłady samochodów, które mnie interesują, ale oczywiście jak znajdziecie coś ciekawego z woj. mazowieckiego to będzie bardzo miło. Na pewno Barol jak znam życie znajdzie jakiś ciekawy samochód
Na pierwszy ogień Passat
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Bardzo fajny silnik i jedna z lepszych instalacji sekwencyjnych na świecie, to przynajmniej zwiastuje dobrą współpracę silnika z gazem. Niezła wyposażenie itd, ale czy cena nie jest zbyt niska? Czy, aby to nie jest jakaś mina? Albo może silnik po prostu awaryjny?
Druga propozycja Skoda Octavia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ujął bym ten model jako powiew rozsądku, ponieważ silnik 1.6 bez szaleństwa, ale za to dobrze współpracuje z gazem. Reszta to wszystkim dobrze znana Octavia, sprawdzona i całkiem trwała konstrukcja.
W moich myślach krążą także Avensis oraz ewentualnie Vectra B po 2000r. Z tym, że to już starawa konstrukcja, no ale jak się przejechałem tym autem to ona ma ciekawsze i lepsze wnętrze niż niektóre nowe samochody. Jakoś nie ma w nim powiewu tandety. No cóż mam nadzieję, że mi pomożecie, bo mam miesiąc na znalezienie nowego samochodu.
Ślę pozdrowienia z gorącej Warszawy
![Cool :cool:]()