WITAM..GOLF IV DIESEL...JAKI KUPIĆ???

03 Gru 2008, 00:42

mógłby mi ktoś doradzic..czy da rade kupic golfa IV 1,9Tdi w dobrym stanie za 16 tysiecy?najlepiej z ilukonnym silnikiem.pozdr
gaz i łoska,opór i w pizd....;)
radex
Nowicjusz

03 Gru 2008, 13:47

Oczywiscie, ze da rade, z tym,ze nielicz na to iz samochod bedzie mial 150 tys przebiegu, bo z pewnoscia bedzie duuuzo wiekszy, druga rzecz to na jakies 10 samochodow moze 1 bedzie w dobrym stanie (wiem to z wlasnego doswiadczenia), a trzecia rzecz, ze przewaznie za taka cene to silniki 90 PS, wedlug mnie troche za slabe, no i rocznik tez gdzies 1998, chociaz jesli bedziesz mial szczescie to trafisz takiego z 1999 roku z mocniejszym silnikiem i z mniejszym przebiegiem np. od jakiegos starszego pana, ktory jezdzil nim wylacznie do kosciola, to tyle...w kazdym badz razie trzymam kciuki, pozdrawiam
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

03 Gru 2008, 17:00

dzięki wielkie z odpowiedż:) no a gdyby cos chciał wychaczyć z niemiec/holandia?? moze byłoby cos młodszego w tej marce i cenie..a własnie te porzebiegi na niemieckich stronkach(mobile.de) kazdego chyba zadziwja;/albo może ktos mi doradzi..jakiś inny ekonomiczny samochód w tej cenie..chociąz VW golf IV to fajna sprawka jak dla 20 latka:) bo pare lat chciałbym takiego poużytkować..pozdrawiam.
radex
Nowicjusz

03 Gru 2008, 17:20

o tdi za ta kase zapomnij
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

04 Gru 2008, 00:55

Niekoniecznie zapomnij, przy poswieceniu czasu na szukanie, mozesz cos znalesc i trzymajmy sie mojej wersji, jesli jednak nie znajdziesz to z powodzeniem mozesz znalesc sobie IV np 1.6 w benzynie. Silnik dynamiczny z poczatku produkcji to bedzie ten 101 PS i wbrew wszystkim opiniom nie jest awaryjny. Wada- ze 3 litry (lub wiecej) benzyny bedzie palil niz TDI ropy:wink: Sam mialem kiedys takiego, przy mojej jezdzie palil mi ok 10 litrow.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Gru 2008, 09:04

no własnie..paliwo lada moment moze skoczyc w góre wiec to ile pali autko bardzo sie liczy jak dla"szarego człowieka"..a 10 literków to troche sporo..ale dzieks za wpis.
radex
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyścigowe Lexusy - pewnie o nich nie słyszałeś
    Torowa wersja modelu LFA, RC F GT3 i LC GT500 - sportowe Lexusy dobrze wpisały się wyścigowy krajobraz na całym świecie. Ale Lexus ścigał się również luksusową limuzyną GS, hatchbackiem CT 200h, a nawet hybrydowym ...
    Pierwszy samochód hybrydowy Toyoty - czy był nim ...?
    Toyota i hybrydy? Pierwsze nasze skojarzenie to Prius. Słusznie, bo model ten już 20 lat temu przetarł szlak dla seryjnych pojazdów hybrydowych. Z roku na rok jest ich coraz więcej: Yaris, Auris, RAV4, Toyota C-HR, ...

04 Gru 2008, 15:59

Puki co tendencje na rynkach paliw sa spadkowe, planuje sie,ze w niedlugim czasie benzyna w Polsce moze spac nawet do 3 zl, a wtedy te 10 l nie bedzie juz niewiadomo jakim wydatkiem, zreszta wszystko zalezy od kultury(lub jej braku)jazdy. Zdarzalo mi sie, ze samochod spalal 7 litrow a nawet czasami w dlugiej trasie 6,8l. Dlatego warto sie zastanowic.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

04 Gru 2008, 19:47

radex napisał(a):no własnie..paliwo lada moment moze skoczyc w góre wiec to ile pali autko bardzo sie liczy jak dla"szarego człowieka"..a 10 literków to troche sporo..ale dzieks za wpis.

Skąd takie informacje?

Pewnie znajdziesz i za 14tys takiego golfa, tylko czy aby napewno warto kupowac takie auto? Ja bym się poprostu bał, wady ukryte gwarantowane... sprowadzany, bity , przebieg ponad 250tys, bardzo wyeksplatowany...
Baqś

05 Gru 2008, 14:02

wczesniej jak benzyna skoczyła prawie do 5zeta to i w przyszłosci tez ta sytuacja moze sie powtórzyć..nigdy nic nie wiadomo..a jak myslicie???moze w polsce trafił by mk4 z mniejszym i nie cofnietym przebiegiem niz na zachodzie..np.od pierwszego włosciciela w polsce..pozdrawiam.
radex
Nowicjusz

05 Gru 2008, 14:12

jak ktoś ma zadbane auto z małym przebiegiem to nie sprzeda za grosze. te tzw okazje z allegro po 15tys zł to są ruiny, wiem bo sprowadzam auta i widzę co kupują handlarze z np.Poznania, auta takie maja albo nakręcone po 500-600tys km albo są po przejściach. Niemiec(turek) nie jest głupi i jak auto jest zbadane to nie sprzeda za grosze a nawet nie spuści z ceny 100euro
rafaello7
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Częstochowa

05 Gru 2008, 14:33

Nie no oczywiscie, z tym, ze zdarzaja sie tzw. bonusy z autami z pierwszej reki gdzie czasami ,,madry'' Niemiec chce sie pozbyc za wszelka cene auta bo np. wyszedl nowy model i ono go musi miec, znam takie przypadki. Jest jeszcze jedna opcja kupic auto z pierwszej reki ale delikatnie pukniete, wtedy cena jest relatywnie niska, oczywiscie po dokladnym przegladzie i oszacowaniu kosztow.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Gru 2008, 17:05

nie ma dobrego golfa tdi za 16000 pln sprowadzam auta i to wiem
jaras_gost
Nowicjusz

Miejscowość: Gostynin

29 Gru 2008, 21:38

to moi drodzy ile musze miec kasy zeby cos dobrego wychaczyc?do 16 tysia jest w miare sporo ofert glfmk4 tdi:)pozdro
radex
Nowicjusz

29 Gru 2008, 22:32

tak od 20 tyś wzwyż możnaby coś wyhaczyć ale ubogie, tak z lepszym wyposażeniem i w miarę przebiegiem to od ok.24-25 tyś.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

29 Gru 2008, 23:00

Mysle, ze za 22 tysiące moze byc juz cos fajnego, nawet z udokumentowanym przebiegiem, ostatnio kumpel sprzedawal takiego TDI z 2000 roku, przebieg mial 160 tysiecy ale udokumentowany, no i wyposazenie dobre, sprzedal za 21800, moze macie troche racji z tym, ze dobry samochod to 24-25 tys zl, bo swoj sprzedal na drugi dzien, ale wychodzi na to, ze to okazja byla.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika