Witam i o radę pytam :-)

07 Sie 2008, 16:59

Mam do dyspozycji ok 18k złotych. Zapewne najlepiej będzie zakupić samochód w Niemczech i dlatego w grę wchodzą samochody do 5500k Euro. Poszukuje samochodu dużego (limuzyna), na benzynę (może być LPG) i dośc mocnego - min. 130KM (min. 1.8 litraż). Lubię dynamiczną jazdę i dlatego takie kryteria :wink: Kolejny warunek aby był mało awaryjny!!! (oraz jak juz się coś stanie to abym nie musiał wyciągać kolejnych 10k na naprawe!!!). Zastanawiałem się nad Audi A4, Honda Accord, ostatnio nawet nad Mercedesem klasy C. Ale jest tak wiele sprzecznych opini na ich temat, że mam mętlik w głowie :D . Który wg z Was jest najlepszy? Ja sie skłaniem do A4 ale słyszałem, że jest awaryjny, drogi w naprawie (ale czy to prawda??) A może macie własne typy (raczej w grę nie wchodzi francuz :? ) Z góry dziękuje za sugestię
automaniac
Nowicjusz

07 Sie 2008, 19:10

w a4 awaryjne jest przednie aluminiowe zawieszenie, kapitalny remont kosztuje jakis 1-1,5k zł :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

07 Sie 2008, 19:29

Pawlo napisał(a):w a4 awaryjne jest przednie aluminiowe zawieszenie, kapitalny remont kosztuje jakis 1-1,5k zł :)
Słyszałem, że 2800zł :shock: :?
automaniac
Nowicjusz

07 Sie 2008, 19:30

Aha no i ostatnio wpadłem na nowy typ :Alfa Romeo 156 ?!
automaniac
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Z dachem lub bez - nadwozia sportowych samochodów
    Producenci sportowych samochodów, chcąc sprostać oczekiwaniom coraz bardziej wymagających klientów, nie ustają w poszerzaniu swoich ofert. W sprzedaży pojawiają się praktyczne auta, o sportowych właściwościach ...