Witam, mam zamiar kupić samochód w granicach 18 - 25 tys zł

06 Lip 2008, 13:35

Ma to być samochód z rocznika 2000-2003 i waham się między Fordem Focusem, Oplem Astrą bądź Volkswagenem Golfem?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
rjekas
Nowicjusz

06 Lip 2008, 22:09

Witam, a może wolałbyś Focusa z 2005 roku za 25k ? ;-)
2,0 benzyna 140km igiełka
Zachęcam do obejrzenia
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Qrczaczek
Nowicjusz

06 Lip 2008, 22:33

ciekawa propozycja, za 23 tys mógłbym się nad tym autkiem poważnie zastanowić :)
rjekas
Nowicjusz

07 Lip 2008, 00:32

Co Ty? Ciągnij, ciągnij.... zejdzie chłopina poniżej 20 koła :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Lip 2008, 07:27

A ja bym fokusa nie kupił :) Bo w Fordy nie warto inwestować ;) i od razu dał bym sobie z nim spokój. Rozejrzyj się lepiej za ASTRA albo GOLFEM :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

07 Lip 2008, 09:41

Zamiast Forda już bym to wolał.

[link do oferty na Allegro wygasł]
Rodri94

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

V-ósemki w planach Lexusa. Jest nowy patent
    Lexus słynie z cenionych silników V8. Japończycy podkreślają też, że – mimo mody na zelektryfikowane napędy i systemy automatyzujące jazdę – zamierzają nadal produkować samochody dla wymagających entuzjastów ...
    Bernd Rosemeyer - legenda sportów motorowych
    Przed 75 laty zginął Bernd Rosemeyer, jeden z najlepszych kierowców wyścigowych w całej historii sportów motorowych. 28 stycznia 1938 roku, niespełna 28-letni kierowca poniósł śmierć w wypadku, do którego ...

07 Lip 2008, 17:17

Właśnie co do fordów to przeważają opinie raczej negatywne i chyba dam sobie z nimi spokój, natomiast coraz bardziej skłaniam się w kierunku opla astry, a co do carismy to w ogóle mie wiem nic na temat tego samochodu:( Tak więc jeśli ktoś mógłby mi coś powiedzieć na temat tego autka byłby wdzięczny, chodzi mi głównie o koszty eksploatacji - dostepnośc części, spalanie itd.
rjekas
Nowicjusz

07 Lip 2008, 17:45

a czemu golfa nie chcesz albo a4?
astra to tez dobre auto
w tej kasie bedziesz mial juz młody rocznik :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

07 Lip 2008, 19:08

Póki co to wybieram między astrą a golfem :) A tak w ogóle to będzie mój pierwszy samochód (dzisiaj odebrałem prawko :D ) i ciężko mi cokolwiek wybrać bo w tym temacie jestem laikiem. Na zakup mam przeznaczone około 20 - 23 tys. i głównie chodzi mi o samochód, który będzie w miare tani w eksploatacji, a jednocześnie będzie solidnym samochodem :)
rjekas
Nowicjusz

07 Lip 2008, 19:12

no to w takim razie szukaj golfa i astry :D
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

08 Lip 2008, 21:08

Do wszystkich znawców ... jeżeli uważacie że ktoś zrobiłby błąd kupując Forda z 2005 zamiast np Astry 2003 za taką sama kase no to sorry ale nie wiecie nic, ulegacie głupim stereotypom że FORD to samo zło. Ciekawe dlaczego Focus został wybrany samochodem roku , i najwiecej tych uzywanych furek sie w Polsce sprzedaje ...
Do autora tematu, jeżeli naprawde byłbyś zainteresowany, to z ceną zawsze można sie dogadać. Miej na uwadze to że samochód ma 3 lata, wiec biadolenie że Ford jest awaryjny jest raczej nie na miejscu. Co prawda chciałeś auta taniego w eksploatacji, hmm no jedynie z tym mógłby być problem bo silnik 2.0 robi swoje. A o plusach tego samochodu mógłbym pisać długo ...
pozdrawiam
Qrczaczek
Nowicjusz

08 Lip 2008, 23:09

Qrczaczek napisał(a):Do wszystkich znawców ... jeżeli uważacie że ktoś zrobiłby błąd kupując Forda z 2005 zamiast np Astry 2003 za taką sama kase no to sorry ale nie wiecie nic, ulegacie głupim stereotypom że FORD to samo zło.

Słuchaj, masz do sprzedania Focusa, co możesz mówić innego niż zachwalać to auto?
Sorry, ale dla mnie nie jesteś wiarygodny.

Qrczaczek napisał(a):Ciekawe dlaczego Focus został wybrany samochodem roku , i najwiecej tych uzywanych furek sie w Polsce sprzedaje ...

Peugeot 307 też był samochodem roku, a bezawaryjnością nie grzeszy.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

09 Lip 2008, 07:41

Dishman napisał(a):
Qrczaczek napisał(a):Do wszystkich znawców ... jeżeli uważacie że ktoś zrobiłby błąd kupując Forda z 2005 zamiast np Astry 2003 za taką sama kase no to sorry ale nie wiecie nic, ulegacie głupim stereotypom że FORD to samo zło.

Słuchaj, masz do sprzedania Focusa, co możesz mówić innego niż zachwalać to auto?
Sorry, ale dla mnie nie jesteś wiarygodny.

Qrczaczek napisał(a):Ciekawe dlaczego Focus został wybrany samochodem roku , i najwiecej tych uzywanych furek sie w Polsce sprzedaje ...

Peugeot 307 też był samochodem roku, a bezawaryjnością nie grzeszy.

Świetne podsumowanie, zgadzam sie z tobą kolego Dishman. Jeżeli tez chciałbym sprzedać Forda tak samo bym nawijał, tylko szkopuł w tym
, że ja Forda NIGDY BYM NIE KUPIŁ :)
A skoro Fordy są takie dobre to po co ludzie je tak sprzedają?? Taki koleś u nas kupił i po roku sprzedał, i kupił Golfa, co nie podobał mu sie?? Sranie w banie, FORD to Szmelc.
PS. Nie wiem czemu ale nie wieże fordą, są to złomy. A wiem bo widziałem wiele fordów które zawiodły :)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

09 Lip 2008, 10:00

Po prostu powtarzacie po innych krzyczac że Ford to szmelc... pewnie nawet nigdy forda nie mieliście :twisted:
Qrczaczek
Nowicjusz

09 Lip 2008, 10:39

Dość kontrowersyjny temat... Ja powiem tak: każdy samochód ma zwolenników i przeciwników i nie chodzi tu tylko o forda, ale także o inne marki i modele. Jedni będą zadowoleni, inni się załamią.

Osobiście z podanych aut wziąłbym astrę albo jakiegoś japończyka
Ostrożność nie jest tchórzostwem.
Lekkomyślność nie jest bohaterstwem.
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice