Witam,potrzebuję pomocy mercedes w203

17 Cze 2019, 23:02

Otóż mam problem z moim samochodem mercedes w203 2.2 cdi 115 km a dokładnie z mocą silnika samochód na wolnych obrotach wkręca się na max 3000 obrotów przy jeździe tak samo i przez to jest strasznym mułem nie wiem co mu może dolegać zająłem się tą sprawą już jakiś czas temu i wyczyściłem kolektor ssący mój mechanik wywalił klapki w nim i nic to nie pomogło dalej jest tak samo jak było to nie jest wina przepływki bo była wymieniana na nową pojechałem na diagnostykę komputerową to pan mi powiedział że może to być wina nastawnika kolektora ssącego i będzie trzeba go wymienić. Napewno to może być tego przyczyna ? Czy może coś innego mu może dolegać a może wy mieliście podobny problem ponieważ nie chcę znowu pieniędzy na marnę wydać
Dawidw203
Nowicjusz

20 Cze 2019, 16:34

No i słusznie,czy układ wtryskowy był diagnozowany? A filtr paliwa wymieniony?Jest drogi do tego modelu.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning Show 2009 - Kraków / relacja
    Zwiedzający podczas 7.Tuning Show w Krakowie mogli zobaczyć mi. in. samochód rajdowy Janusza Kuliga, Ford Focus WRC, którym wywalczał tytuły mistrza Polski w latach 2000-2001. Ponadto był tylno napędowy Ford ...