"Wkładka" Do filtra powietrza?

14 Lis 2010, 22:30

Witam całe forum. Słyszałem ,że istnieje coś takiego ja pewna "wkładka" do filtra powietrza ,która przy zmianie biegów wydaje dźwięk turbo sprężarki. Czy to prawda? No a jeśli tak to jak to zamontować? Pytam ponieważ niedługo dostane Daihatsu Cuore (b1) i chiałbym ową wkładkę wmontować do auta.Nie śmiejcie się ,wiem ,że Cuore to nie Bugatti Veyron ,ale kocham tuning auta i jestem ciekaw. Pozdrawiam.
Minax
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

14 Lis 2010, 22:53

to tak samo jak ladowanie blow off'a do TDI. Odpusc sobie ;) Jakkolwiek ta pseudo zabawka miała by działac raczej spowoduje politowanie i ubaw niż szacun na miescie :mrgreen:
bajla
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

15 Lis 2010, 16:24

Dobrze ,ale czy jest to możliwe? I jak to się wgl. nazywa. O resztę to się już nie martwcie ;)
Minax
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

15 Lis 2010, 20:11

prosimy cie, dajże spokój
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

15 Lis 2010, 22:38

bajla napisał(a):to tak samo jak ladowanie blow off'a do TDI
tia tyle że każdy TDI ma zawór upustowy turbiny :mrgreen: co prawda go nie słychać ale blow off jest w każdym aucie z turbiną :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Gru 2010, 21:23

Ja u siebie mam wkładkę KN i polecam.
GracjanS4
Nowicjusz

Miejscowość: Ruda Śląska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nissan GT-R
    Choć GT-R jest w zasadzie zupełnie nowym autem, wprowadzonym na rynek w 2008 roku, wprost wywodzi się od sportowych wersji modelu Skyline o takim samym oznaczeniu. A te nigdy nie były dostępne ze zdejmowanym dachem. Nawet ...

21 Lut 2011, 17:38

pocieszny napisał(a):
bajla napisał(a):to tak samo jak ladowanie blow off'a do TDI
tia tyle że każdy TDI ma zawór upustowy turbiny :mrgreen: co prawda go nie słychać ale blow off jest w każdym aucie z turbiną :wink:

w każdym jest ale wastegate, blow of to ten montowany do upuszczania powietrza doładowanego, między sprężarką a przepustnicą, a tego w dieslach nie uraczysz:)
Serce bije w tempie obrotów maszyny
bodziokardasz
Zaawansowany

Miejscowość: Czarna Ziemia

21 Lut 2011, 18:29

Zamiast inwestowac w jakieś wkładki poodkładaj troche pieniędzy i kup coś porządnego np te sprężyny obniżające
LINK

p.s.
co do blow off-a i wastegate-a to różnica jest taka że blow upuszcza powietrze doładowane a wastegate spaliny
Sikora95
Początkujący

Auto: Nie mam

21 Lut 2011, 18:51

oj uraczysz w każdym ze zmienną geometrią i odpowiednio dużym doładowaniem, west gate spełnia podobną funkcje przecież ;) tylko trochę inaczej ją realizuje, czasem po prostu nie starcza przy dużych ciśnieniach i szybkim wytracaniu prędkości obrotowej turbiny
a przy dużych turbinach zwykle masz oba ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

21 Lut 2011, 19:31

Filtr powietrza sportowy
nie ma co dyskutowac obydwa poprostu "rozładowują atmosfere"
Sikora95
Początkujący

Auto: Nie mam