Właściwy wybór, konretny model wasza opinia.

26 Sty 2015, 19:17

mike1735 napisał(a):jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy 1.6 w kompakcie a w aucie klasy średniej, które wg niektórych jest premium to gratuluję i radzę nie zabierać głosu w sprawach, których się nie znasz

No widzisz bo własnie nie za bardzo widzę, jeżeli możesz to mi to wytłumacz bo jeżeli uważasz że w audi a4 z 2002 roku przez niektórych uważanych poniekąd za auto premium nie może być silnika 1,6 a w focusie z 2008 roku taki silnik to standard, to ja się zapytam co ma takiego lepszego te audi czego nie ma twój fokus?
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa

26 Sty 2015, 19:22

kafe466 napisał(a):No widzisz bo własnie nie za bardzo widzę, jeżeli możesz to mi to wytłumacz bo jeżeli uważasz że w audi a4 z 2002 roku przez niektórych uważanych poniekąd za auto premium nie może być silnika 1,6 a w focusie z 2008 roku taki silnik to standard, to ja się zapytam co ma takiego lepszego te audi czego nie ma twój fokus?

Po pierwsze znaczek lepszy a ludzie ślepo tkwią w latach 90 i uważają że VAG to ideał i nie zwracają uwagi że A4 1,6 to muł, a po resztą foka to kompakt więc 1,6 to normalka a ten ma jeszcze turbinę która daje mu dużo lepszą dynamikę niż ten twój golf 1,6 8V 102 KM. Jak już mówiłem parę razy w tym temacie jak audi a4 b6 to 2,0 albo 1,8T minimum.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

26 Sty 2015, 19:23

Audi A4 to segment D- klasa średnia
Focus to segment C- kompakt
Już widzisz różnicę? :lol:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Sty 2015, 19:29

Koniu napisał(a):Audi A4 to segment D- klasa średnia
Już widzisz różnicę?

Raczej nie widzi bo porównywał nawet moją Polówkę do A4 gdzie audi jest o 2 segmenty wyżej więc kafe466 pamiętaj milczenie jest złotem więc nie udzielaj się skoro nie znasz się na tym. :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

26 Sty 2015, 19:58

Tak jak koledzy wyżej napisali :yes:
Masa i wielkość auta robią swoje. Inna sprawa jest też taka, że ja mam diesla z turbo, więc takie 1.6 8v spokojnie łyknę
koniec off top bo posypią się ostrzeżenia
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

26 Sty 2015, 20:49

tak się składa że focus w sedanie jest cięższy od a4 pewnie wielkościowo też jest większy.
krzysiek4000 napisał(a):Raczej nie widzi bo porównywał nawet moją Polówkę do A4 gdzie audi jest o 2 segmenty wyżej więc kafe466 pamiętaj milczenie jest złotem więc nie udzielaj się skoro nie znasz się na tym

nie porównywałem tych samochodów bezpośrednio napisałeś po prostu że bał byś się do takiego muła wsiąść a jak się okazało sam posiadasz takiego samego muła jak nie większego.
Koniu napisał(a):Audi A4 to segment D- klasa średnia
Już widzisz różnicę?

myślisz że jak by niemcy znowili produkcje a4 b6 nadal można by je było zaszufladkować do segmentu d? a i jeszcze jedno audi a4 nie jest naprawdę dużym samochodem i jestem daleki stwierdzenia iż nie nadaje się do miasta, to nie jest a6 czy a8
kafe466
Początkujący

Miejscowość: wawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Najszybsza taksówka w Pradze - Skoda Fabia R5
    Zespół ŠKODA Motorsport uczcił najbardziej udany sezon w swojej historii w spektakularnym stylu. Tuż przed Świętami Bożego Narodzienia fabryczny kierowca ŠKODY Jan Kopecký, sprezentował przypadkowym ...

26 Sty 2015, 21:52

jak widać nie wszyscy rozumieją po polsku. W trybie natychmiastowym kafe466 otrzymuje ostrzeżenie. Ewentualne roszczenia, poparte stosowanymi argumentami, proszę kierować na pw
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Sty 2015, 11:40

Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze,bo autor tematu chciał na początku tematu kupić A4 B6 w benzynie. Mam takie auto i kupiłem je w zeszłym roku.
Co do realiów zakupów,to kupiłem za 18,5 z silnikiem 2,0 bez gazu ,rocznik 2001 i z przebiegiem ponad 260 tys. Auto sprawdzone,bezwypadkowe, z pewnych rąk. Tak więc za 15k,to raczej w takie A4 bym nie wchodził. :) Spalanie w miejskie to 11,5l .
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM