Woda leje sie wprost z wnetrza samochodu

20 Maj 2015, 18:41

Witam. Mam problem. Posiadam auto Daewoo Matiz. W ostatnim czasie zauwazyłem że mam mokre wnętrze a dokladniej okolice dywaniku po stronie pasażera a co najlepsze w ciągu tych dni nie było żadnych ale to na prawdę żadnych opadów deszczu, nie myłem auta ani nic takiego. Dzisiaj rano pojawiła się taka sytuacja - idę z narzeczoną do auta (ona prowadziła) ja usiadłem z przodu po stronie pasażera. Odpaliła auto, cofła do tyłu i nagle gdy ruszyliśmy do przodu tak jakby z wnętrza samochodu (patrz obrazek) spadła kałuża wody wprost na moje nogi. O co chodzi? Ktoś wie? Ktoś pomoże? Proszę.
reckzz
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 03 1994
Auto: Daewoo Matiz
Silnik: 0.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

21 Maj 2015, 09:34

Woda wylała się spod zaślepki poduszki?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

21 Maj 2015, 17:32

Wydaje mi się, że poleciało z pod schowka kilka razy miałem już taki przypadek, latarka w dłoń głowa pod schowek a druga osoba niech leje wodą i szukaj skąd leci. Zajrzyj na podszybie i zobacz czy czasami nie zatkał się jakiś odpływ wody starymi liśćmi itp.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna

21 Maj 2015, 18:35

a wiec sciąglem podszybie i jest tam suchutko. wody to na oczy nie widzialo. nie wiem co to może być.
reckzz
Obserwowany

Prawo jazdy: 24 03 1994
Auto: Daewoo Matiz
Silnik: 0.8

28 Maj 2015, 09:33

A wszystkie uszczelki sprawdzałeś? Może przez jedną z nich przedostaje się woda,a jeżeli nie to kwestia samej podłogi,gdzieś musi być nieszczelność. Sprawdź bardzo dokładnie czy nie wdała się tam rdza,czy nie ma dziur.
MotoAutko
Początkujący

Prawo jazdy: 14 03 2002
Auto: Seat Leon 1.6

28 Maj 2015, 09:39

Zerknij na uszczelkę drzwi - i tą na drzwiach i tą w otworze drzwi. U mnie było podobnie - po ulewnej nocy jak rano przyszedłem do samochodu, to na wycieraczce od pasażera była woda. Niedużo, ale była. Szukałem skąd się nalała i wszystko w środku było suche. W końcu jak spojrzałem na uszczelkę na drzwiach to była na niej woda i mokry był kokpit z boku - woda przepływała przez uszczelkę, na kokpit boczny i kapała na wycieraczkę.
Polewaj auto wodą z węża ogrodowego, a druga osoba niech siedzi w środku i patrzy skąd ta woda leci.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa Mazda CX-3
    Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...

09 Cze 2015, 12:58

Dobry sposób,wtedy na pewno będzie można zlokalizować miejsce przez które dostaje się woda,daj znać jak będziesz wiedział coś więcej,cały czas czekamy na forum.
Eperfekt
Początkujący

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Seat
Silnik: Ibiza 1.9
Rok produkcji: 2003

24 Cze 2015, 17:44

Jeżeli masz antenę na dachu i jej przewód idzie właśnie po prawej stronie, to zainteresuj się czy przypadkiem nie leci właśnie po kablu anteny.
Anjin
Zaawansowany

Auto: Peugeot