Woda pod nogami kierowcy golf 4 (odpływ pod akumulatorem)

19 Lis 2022, 11:47

tak jak w tytule
drzwi po stronie kierowcy lałem wodą po zdjęciu "plastiku" wyglądają dobrze
wszelkie uszczelki przy drzwiach też wydają się szczelne
dzisiaj zabieram się za podszybie

ale mam też jeden problem który mnie trapi bo zielony jestem , chciałem sprawdzić odpływ pod akumulatorem po zdjęciu zaślepki środek wyglądał tak (zdjęcie) byłem ciekaw co to za czarne kropki czy może zatkane jakieś małe dziurki na odpływ czy tylko bród i dziobnąłem śróbokrętem wkładając 0 siły i zrobiła się dziura tak jakbym wypchnął gumową zaślpekę (zdjęcie) . Teraz moje pytanie co dokładnie tam jest i czy mam zostawić tą dziurkę bo woda powinna tam płynąć albo nic się nie stanie jak będzie tam płynąć bo niechciałbym mieć kolejnego problemu z wodą nie w swoim miejscu
PtaQu
Początkujący

19 Lis 2022, 13:03

Po stronie kierowcy sprawdź jeszcze otwór którym wychodzi linka od otwierania przedniej maski.

Akumulator w Golfie IV jest jak dobrze pamiętam po lewej stronie za przednią lampą więc z tej lokalizacji nie będzie Ci przeciekało do środka. Pod akumulatorem też jest podstawa jego taka plastikowa więc nie bardzo mogę sobie wyobrazić gdzie to zdjęcie zostało zrobione.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

19 Lis 2022, 18:03

mam ogólnie ogromny problem ze zdjęciem wycieraczek , ciągnę/szarpię robię jak z filmików które znalazłem na internecie i bez efektu dosłownie cały samochód się kołysze a nie jestem w stanie ruszyć tych wycieraczek jakieś propozycje ?
PtaQu
Początkujący

19 Lis 2022, 18:38

Czasem bez ściągacza nie zdjemiesz rmion wycieraczek bo się dosyć mocno klinują.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Renault MORPHOZ - elektryczny samochód przyszłości
    Renault jak zawsze proponuje samochód, który wręcz fizycznie dostosowuje się do różnych potrzeb rodziny. Elektryczny - zaprojektowany na nowej platformie modułowej CMF-EV, opracowanej przez Alians, która ...