Województwo łódzkie - gdzie jeździć?

16 Mar 2015, 10:23

Cześć,

Poszukuję jakichś ciekawych tras w woj. łódzkim. Dokładniej chodzi mi o jakieś zakręty, trochę prostej, takie miejsce gdzie można wieczorem podjechać i troche się pobawić. :)
A, i czy zna ktoś z Was może namiary, też w woj. łódzkim, na jakieś miejsce, w którym można sprawdzić spokojnie przyspieszenie auta? Jakiś zamknięty pas startowy?

Pozdrawiam,
Tomek
tomaszq
Obserwowany

Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Polo 6N
Paliwo: Benzyna + LPG

18 Mar 2015, 11:49

Ja znam jedynie tory kartingowe w których można pośmigać, ale chyba nie o to Ci chodzi?
tomczak78
Początkujący

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 04 04 1986
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

23 Mar 2015, 11:04

Ja ci mogę doradzić żebyś wystartował w jakieś sprawnościówce czy really sprincie, przesyłam ci linka z nadchodzących imprez w województwie łódzkim, wybierz się na któreś i pojeździj. http://www.siescigam.pl/Szukaj
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin

24 Mar 2015, 18:01

Osobiście polecam ulicę Józefiaka i Aleje Ofiar Terroryzmu 11 Września. Jest to ładny 6 kilometrowy odcinek drogi na której można sprawdzić co nasze auto potrafi. Czasami można tam się pościgać z innymi ludźmi.
audiUidua
Obserwowany

Prawo jazdy: 04 04 1990
Auto: Audi

28 Mar 2015, 20:18

audiUidua napisał(a):Osobiście polecam ulicę Józefiaka i Aleje Ofiar Terroryzmu 11 Września. Jest to ładny 6 kilometrowy odcinek drogi na której można sprawdzić co nasze auto potrafi. Czasami można tam się pościgać z innymi ludźmi.

A nie są to drogi publiczne w terenie zabudowanym? Może zanim znowu napiszesz coś nader głupkowantego, to może się wcześniej zastanów... :sly:
A tomaszq raczej nie chodziło o drogi wspomniane przez ciebie....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Kwi 2015, 09:54

a wypróbowałeś obwodnicę Łodzi za portem w kierunku Pabianic? dla mnie ta trasa jest mega! zazwyczaj mało ludzi z niej korzysta, dużo świateł, nowa droga i może co nieco poszaleć
Cynober
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 05 1980
Auto: Toyota Corolla
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi ASX, LANCER i COLT z instalacjami LPG
    W polskich salonach Mitsubishi Motors są już dostępne modele ASX, Lancer i Colt z instalacjami LPG z pełną gwarancją. W takie instalacje można wyposażyć zarówno nowe samochody, jak i używane modele marki Mitsubishi. ...
    30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...