Witam serdecznie wszystkich użytkowników, dziwie się że dopiero teraz trafiłem na wasze wspaniałe forum.
Przeczytałem już wiele tematów, opisów aut i kosztów utrzymania aczkolwiek nadal mam zagwozdkę, którą mam nadzieję pomożecie mi rozwiązać w tym poście.
Potrzebuję niedługo kupić auto do 8-10k, z dużym prześwitem i napędem 4x4, które służyło mi będzie na dojazdy do pracy głównie po drogach szutrowych, polnych i leśnych z koleinami (bez jakiegoś offroadu). Przebieg nie będzie duży, oprócz codziennej jazdy po krzakach czasem wyjazd z miasta do miasta. Wielkość czy pojemność bagażnika jest nieważna, chodzi mi głównie o niezawodność jeżeli można mówić o +/- 20 letnim aucie jako o niezawodnym.
Od jakiegoś czasu śledzę rynek i choć myślałem najpierw głównie o benzynie, to widzę że przy moim budżecie mógłbym liczyć na:
-Hyundai Santa Fe I 2.0 crdi,
-Freelander I (chyba td4),
-C-RV i RAV 4 z okolic 2000r (rzadko jednak można znaleźć egzemplarze w dobrym stanie).
Co o tym sądzicie? Liczę się z jakimś tam wkładem startowym i tym że auto ma swoje lata i po takiej eksploatacji będzie szybko porysowane czy wgniecione. Grunt żeby co rano bez problemu odpalał.
Chętnie posłucham wszelkich podpowiedzi (jeździłem wcześniej saabem więc jestem również otwarty na wynalazki
![OK :ok:]()
)