REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
mike napisał(a):Wosk w płynie jest dobry, ale po każdym myciu, jako swego rodzaju uzupełnienie.
mike napisał(a):Zabezpieczać zbytnio nie zabezpiecza.
ogólnie rzecz biorąc mam wrażenie, że piszesz o tzw quick detailerze. Czyli niby to nabłyszcza i zostawia jakąś powłokę, ale do twardego wosku nie ma startu. Jest też płynne szkło, ale to jest dobre gdy ma się nałożoną jakąś trwalszą powłokę np. ceramikę.MotoAlbercik napisał(a):Tutaj się nie zgodzę - po nałożeniu tego wosku przez kilka dni
one są fajne i ładnie pachnąKao napisał(a):soft 99
teoretycznie są po tych sklepach detailingowych już w opakowaniach z pompką, ale ja np kupiłem w sklepie/serwisie komputerowym, bo potrzebowałem na szybko. Pewnie w jakiś PSB czy innych Brico też kupisz, ale w dużych baniakach.Maciej12799 napisał(a):czy takie odtluszczacze, do aplikacji przed woskiem, kupujecie rekomendowane w zestawach?
mike napisał(a):ogólnie rzecz biorąc mam wrażenie, że piszesz o tzw quick detailerze.
Kao napisał(a):MotoAlbercik a ja zapytam... Masz porównanie z innymi woskami poza K2?
Kao napisał(a):Ja zaś kupiłem sobie na próbę puszkę soft 99 fusso coat
nie bez powodu. Soft 99 jest w paście, czy ja wiem czy drogo? 100 kilka złotych raz na półtora roku to nie tak drogoMotoAlbercik napisał(a):Ten w paście jest raz droższy od tego w płynie..
bo taki efekt jest nawet po myjni i to nie odnośnik.MotoAlbercik napisał(a):po nałożeniu tego wosku przez kilka dni jak pada deszcz, to widać, że robią się kropelki i deszczówka spływa z karoserii
Kao napisał(a):nie bez powodu. Soft 99 jest w paście, czy ja wiem czy drogo? 100 kilka złotych raz na półtora roku to nie tak drogo