Wpadka z OC? Proszę o pomoc!

14 Kwi 2012, 20:10

Witajcie
Zakupiłem 2 miesiące temu samochód. Jako świeży kierowca nie wiedziałem o konieczności rezygnacji z OC gościa od , którego kupowałem auto. On niestety nie był tak uprzejmy i mnie nie tym nie powiadomił. W zeszłym tygodniu otrzymałem pismo od jego ubezpieczyciela z składką w wysokości 1530zł za pół roku ! Nie wiem jak z tego wybrnąć , nie stać mnie na zapłatę takiej kwoty ponieważ jestem uczniem a długo zbierałem na auto i prawko :/ Czy jest jakaś możliwość żeby to ominąć? Np: sprzedać auto wujkowi fikcyjnie , a potem je odkupić? Nie zdążyłem nawet przerejestrować auta puki co.. Proszę was o pomoc !
Bartosz542
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 1990
Auto: ASTRA

14 Kwi 2012, 21:06

Bartosz542 napisał(a): On niestety nie był tak uprzejmy i mnie nie tym nie powiadomił.

Nie ma takiego obowiązku... :?
Bartosz542 napisał(a)::/ Czy jest jakaś możliwość żeby to ominąć?
Jezeli minąl termin płatności to niestety ale nie... :(
Bartosz542 napisał(a): Np: sprzedać auto wujkowi fikcyjnie , a potem je odkupić?
Chyba ze z datą wcześniejszą...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

15 Kwi 2012, 21:14

Dziękuję za pomoc!
Wychodzi na to , że się wkopałem i to ładnie... No nic napiszę jutro do nich pismo o rozłożenie na raty tego OC. Pozdrawiam Można zamknąć
Bartosz542
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 01 1990
Auto: ASTRA
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia - droga ekspresowa, autostrada
    Gdy na autostradzie czy drodze szybkiego ruchu zdarzy się wypadek, w wielu europejskich krajach kierowcy mają obowiązek utworzyć tzw. korytarz życia (inaczej korytarz ratunkowy), czyli pozostawić wolne miejsce na przejazd ...