Wrzuciłam bieg strasznie zgrzyta nie można ruszyć

07 Cze 2011, 19:25

Włączyłam silnik i wrzuciłam wsteczny, weszło ale strasznie zgrzytał, nie mozna bylo ruszyć, ogromny hałas, na 1 to samo strasznie zgrzytał. Na sucho wszytskie biegi dobrze chodziły. Czy to sprzęgło do wymiany?
adriana05
Nowicjusz

Miejscowość: dąbrowa górnicza

07 Cze 2011, 19:45

Na 100% to nie sprzegło, albo cos w skrzyni sie posypalo, albo to co mojemu ojcu w Alhambrze I po FL(1,9 TDI 130KM), nie wiem jak ta czesc sie dokladnei nazywa, cos co przenosi naped i jest miedzy walem korbowym, a skrzynia, nowa z wymiana to bylo cos kolo 2000zl. Objawy byly jak u ciebie, zgrzytalo na kazdym biegu i samochod nie chcial jechac, a stalo sie w sumie tak nagle, podczas normalnej jazdy.
Ostatnio edytowany przez Czimi, 07 Cze 2011, 19:52, edytowano w sumie 1 raz
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Cze 2011, 19:49

Kilka razy zgasiłam i wlaczylam silnik i potem biegi normalnie wchodziły, ruszyłam bez problemu. Sprzęgło juz i tak przy samym końcu łapie. Dojechalam z pracy do domu i zawiozlam do mechanika. Zobaczymy co powie. Ale na początku straszny hałas był, zgrzytało groźnie:/
adriana05
Nowicjusz

07 Cze 2011, 19:52

Ale jak ci juz bieg wejdzie, to sprzeglo juz nic potem nie robi. Co najwyzej moze sie slizgac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Cze 2011, 19:55

Wykluczałam skrzynie bo w trakcie jazdy nic nie zgrzyta nic nie huczy, chodzi płynie, wiec jedyne co mi przyszlo na mysl to sprzęgło. BO jak tak kilka razy zalaczalam i wylaczalam silnik to na zapalonym czasem juz potem zaden bieg nie wchodził, a jak wszedl to strasznie huczał. :/ Na sucho bez problemu.
adriana05
Nowicjusz

07 Cze 2011, 23:00

adriana05 napisał(a): Na sucho bez problemu.

Sprzęgło do wymiany.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczny samochód – to może się opłacić
    Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...
    Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...

07 Cze 2011, 23:59

Albo wysprzęglik
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

08 Cze 2011, 20:22

Dzis mialam samochod do odbioru, mechanikwymienil sprzeglo i filt paliwa, odebralam auto wrocilam do domu i juz nie chcial zapalic, okazalo ze ze auto nie ma ladowania, mechanik oddal auto w gorszym stanie niz dostał :/ i twierdzi ze brak ladowania to przypadek i akurat znowu cos siadlo:/
adriana05
Nowicjusz