Wrzuciłam bieg strasznie zgrzyta nie można ruszyć

07 Cze 2011, 19:25

Włączyłam silnik i wrzuciłam wsteczny, weszło ale strasznie zgrzytał, nie mozna bylo ruszyć, ogromny hałas, na 1 to samo strasznie zgrzytał. Na sucho wszytskie biegi dobrze chodziły. Czy to sprzęgło do wymiany?
adriana05
Nowicjusz

Miejscowość: dąbrowa górnicza

07 Cze 2011, 19:45

Na 100% to nie sprzegło, albo cos w skrzyni sie posypalo, albo to co mojemu ojcu w Alhambrze I po FL(1,9 TDI 130KM), nie wiem jak ta czesc sie dokladnei nazywa, cos co przenosi naped i jest miedzy walem korbowym, a skrzynia, nowa z wymiana to bylo cos kolo 2000zl. Objawy byly jak u ciebie, zgrzytalo na kazdym biegu i samochod nie chcial jechac, a stalo sie w sumie tak nagle, podczas normalnej jazdy.
Ostatnio edytowany przez Czimi, 07 Cze 2011, 19:52, edytowano w sumie 1 raz
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Cze 2011, 19:49

Kilka razy zgasiłam i wlaczylam silnik i potem biegi normalnie wchodziły, ruszyłam bez problemu. Sprzęgło juz i tak przy samym końcu łapie. Dojechalam z pracy do domu i zawiozlam do mechanika. Zobaczymy co powie. Ale na początku straszny hałas był, zgrzytało groźnie:/
adriana05
Nowicjusz

07 Cze 2011, 19:52

Ale jak ci juz bieg wejdzie, to sprzeglo juz nic potem nie robi. Co najwyzej moze sie slizgac.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

07 Cze 2011, 19:55

Wykluczałam skrzynie bo w trakcie jazdy nic nie zgrzyta nic nie huczy, chodzi płynie, wiec jedyne co mi przyszlo na mysl to sprzęgło. BO jak tak kilka razy zalaczalam i wylaczalam silnik to na zapalonym czasem juz potem zaden bieg nie wchodził, a jak wszedl to strasznie huczał. :/ Na sucho bez problemu.
adriana05
Nowicjusz

07 Cze 2011, 23:00

adriana05 napisał(a): Na sucho bez problemu.

Sprzęgło do wymiany.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W obszarze niezabudowanym bardziej niebezpiecznie
    Pomimo tego, że do większości wypadków dochodzi w obszarze zabudowanym (70%), to kiedy mają miejsce poza tym terenem, traci w nich życie więcej osób. W co piątym ginie człowiek, podczas gdy w wypadku w strefie ...

07 Cze 2011, 23:59

Albo wysprzęglik
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

08 Cze 2011, 20:22

Dzis mialam samochod do odbioru, mechanikwymienil sprzeglo i filt paliwa, odebralam auto wrocilam do domu i juz nie chcial zapalic, okazalo ze ze auto nie ma ladowania, mechanik oddal auto w gorszym stanie niz dostał :/ i twierdzi ze brak ladowania to przypadek i akurat znowu cos siadlo:/
adriana05
Nowicjusz