Wspomaganie Audi A4 b5 1995 r. zaginęło w akcji

04 Cze 2016, 18:26

Witam. Zwracam się z takim zapytaniem może ktoś miał już z was podobną sytuacje mianowicie ostatnio padł mi akumulator w samochodzie ( światła były włączone na postoju ) podholowałem go na lince do domu jakieś 10 km , naładowałem akumulator odpalam chce ruszyć a tu wspomaganie nie działa . Wspomaganie nie jest elektryczne w tym zabytku . Co to może być za przyczyna może jak kierowałem bez włączonego silnika to się zapowietrzyło coś ???
xdamianpx
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 08 1985
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.8 125 KM ADR
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

16 Cze 2016, 14:19

Bardzo prawdopodobne że przytarłeś pompę wspomagania lub maglownicę skręcając kołami bez obiegu płynu hydraulicznego w układzie wspomagania. Zacznij od sprawdzenia pompy wspomagania, jeżeli jest ok - sprawdź maglownicę.
iparts
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Auto: Skoda Octavia
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

29 Cze 2016, 07:12

Tak jak pisze Przedmówca,zacznij od sprawdzenia pompy wspomagania oraz maglownicy,bo jeżeli wcześniej chodziło bez zarzutu to być może przytarłeś ją podczas holowania samochodu.
Salko
Aktywny

Auto: Seat Leon
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...