Wspomaganie elektryczne wykorzystane inaczej

17 Lut 2017, 14:15

Jestem w posiadaniu wspomagania elektrycznego (prawdopodobnie z mazdy 2") wspomaganie to chciał bym wykorzystać do napędu czterokołowca dzieciakowi
Problem w tym że to wspomaganie ma o dożo za dużo styków.
Na sterowniku widać czarną kostkę i piny. Duże dwa przypuszczam że to zasilanie, ale 6 mniejszych to już jak dla mnie (za głęboka woda)
Jak to połączyć i wykorzystać aby to działało.
walek
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: fiesta 6
Silnik: 1.4
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

17 Lut 2017, 16:50

Musisz poszukać schematu podłączenia do tego układu będziesz wtedy wiedział do czego są poszczególne piny. Poza tym lepiej by chyba było wykorzystać sam silnik od wspomagania pomijając całą elektronikę.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

17 Lut 2017, 16:58

Masz rację, ale próbowałem bez sterownika i za chiny ślinik nie chce się kręcić po podpięciu tylko do zasilania. Przypuszczam że potrzebny jest też sygnał (np. mostek) ze stacyjki.
walek
Nowicjusz

Zdjęcia: 1
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: fiesta 6
Silnik: 1.4
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2013
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdzie nie warto tankować LPG? Wysokie ceny Autogazu!
    Miałem okazję w weekend wybrać się w góry a dokładniej w Karkonosze. Podróż oczywiście z Warszawy trasą A2 następnie A1 i S8, a dalej kawałek A4. Ceny w Warszawie LPG były na poziomie 2,10 - 2,18zł. Jednak na ...
    [2018] Audi A6 C8
    Jedno z najbardziej uwielbianych aut Polaków w nowej odsłonie. Jak to w Audi mamy rozwój stylistyki, a nie zmianę. Mi się podoba.