Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
technicznie to banalne, problem jest tylko i wyłącznie w kwestii przepisów, i doprowadzenia do stanu zgodnego z prawemMotoAlbercik napisał(a):A z założeniem/przełożeniem z innego modelu jest cięzko.
Nie wiem jaki widzisz problem.. Ja nie widze zadnego..pocieszny napisał(a): problem jest tylko i wyłącznie w kwestii przepisów, i doprowadzenia do stanu zgodnego z prawem
Migi60 napisał(a): pocieszny napisał(a): problem jest tylko i wyłącznie w kwestii przepisów, i doprowadzenia do stanu zgodnego z prawem
Nie wiem jaki widzisz problem.. Ja nie widze zadnego..
pocieszny napisał(a):jeszcze powiedz że nie ma nic w tym wspólnego rozporządzenie w sprawach zmian konstrukcyjnych pojazdów
pocieszny napisał(a):pompe se możesz montować ale zmiana przekładni na wspomaganą to już ingerencja w układ kierowniczy
Zmiana przekladni i zmiany konstrukcyjne... No nie,ide chyba coś wziąśc na wzmocnienie do apteki "spozywczej"... Kazda zmiana konstrukcyjna owocuje zmianą zapisów w DR pojazdu.Owszem moze bys zmiana rodzaju pojazdu/z ciezarowego na osobowy,zmiana ilości miejsc,zmiana rodz.silnika itp./Zmiana przekladni kierowniczej nie jest i nie będzie zmiana konstrukcyjną... Oczywiscie ze wymienione elementy muszą byc zamontowane w fabrycznych punktach mocowania...pocieszny napisał(a):zmiana przekładni kierowniczej na innego typu to ingerencja w układ kierowniczy, teoretycznie powinno się taką zmianę robić w warsztacie który ma uprawnienia do zmian konstrukcyjnych
Baza z danymi technicznymi samochodów marki VOLKSWAGEN. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne VOLKSWAGEN