Wstawienie szyby czolowej do tico

30 Paź 2012, 07:42

Tu nie chodzi o zmieszanie z błotem, bo każdy zrobi co uważa za słuszne, forum jest po to aby wyrazić własne opinie czy przekazać innym użytkownikom swoje doświadczenia.
A swoją opinię przedstawiałem na podstawie doświadczeń. Szybami samochodowymi zajmuje się od wielu lat, i znam produkty wszystkich producentów. szyby wspomnianej firmy są bardzo kruche, miałem przypadek że szyba nie bardzo chciała pasować do karoserii (np. VW passat a auto było bezwypadkowe) poza tym po roku eksploatacji potrafiły się rozwarstwiać. Można by wymienić jeszcze parę wad.
AUTOSZYBY
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 2000
Auto: Chrysler Pacifica 4.0

07 Lut 2013, 22:41

a [reklama] to producent szyb czy firma zajmująca się wymianą szyb?? A może to 2 w 1??
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

10 Lut 2013, 23:47

mazi88 napisał(a):a [reklama] to producent szyb czy firma zajmująca się wymianą szyb?? A może to 2 w 1??

Robią i to i to. Ja z miesiąc temu nadlewałem u nich odprysk na szybie
to zrobili to muszę przyznać rewelacyjnie :ok:
MR2
Nowicjusz

Auto: Toyota MRS

11 Lut 2013, 18:17

Dziękujemy za pochlebne opinie!
Sebastian Nikulski
eRzecznik [reklama]
SebastianN
Nowicjusz

Auto: Nissan

11 Lut 2013, 21:13

Witam.szyba w tico jak już pisałem była wymieniona.
Mam pytanie ile kosztuje w np. [reklama]. Naprawa odzysku lub wystawienie szyby odgrzewane do peugeota 307sw. 2.0hdi 90km 2002r??
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

11 Lut 2013, 21:14

Witam.szyba w tico jak już pisałem była wymieniona.
Mam pytanie ile kosztuje w np. [reklama]. Naprawa odzysku lub wystawienie szyby odgrzewane do peugeota 307sw. 2.0hdi 90km 2002r??
Jako że jestem mechanikiem oferuje możliwość ogladniecia samochodu do kupna oraz np.zrobienia dodatkowych zdjęć
zwykle dla osób z forum biorę tylko za paliwo i jakieś do około 100-150zł za pomoc
seba145
Zaawansowany

Miejscowość: bydgoszcz
Prawo jazdy: 27 09 2011
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Peugeot 307sw 2.0Hdi 90km2002r
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Uważaj co kupujesz - handel dokumentami do wraków aut.
    Przykre i zaskakujące jest to, że nawet niemiecki sprzedawca wie na czym zależy złodziejom którzy kupują taki wrak. Na pierwszym miejscu zdjęcie dokumentów do auta ..... bo tylko one przedstawiają jakąś wartość.

16 Lut 2013, 18:38

najszybciej takie informacje zdobędziesz jak się udasz do serwisu albo zadzwonisz na infolinie.
mazi88
Początkujący

Miejscowość: Kuźnia

19 Lut 2013, 14:34

Rekomendowałbym jak najszybsze wybranie się do warsztatu, iż pozostawienie uszkodzeń mechanicznych na szybie to wielkie ryzyko ich powiększenia po pewnym czasie, a po kilku miesiącach - nawet dwukrotnie. Zalecałbym również zabezpieczenie odprysków przed zabrudzeniem - zaklejenie ich przeźroczystą taśmą klejącą ograniczy wnikanie kurzu i brudu.

Powodzenia z szybą!
Sebastian Nikulski
eRzecznik [reklama]
SebastianN
Nowicjusz

Auto: Nissan

28 Lut 2013, 19:54

No jeśli chodzi o czas działania to prawda. Ja sam pojechałem jak się okazało w ostatniej chwili, bo od pajączka zaczął jechać wąs. Powiedzieli mi wtedy, że jeszcze parę dni i trzasnęłoby po całej szybie. A tak po incydencie nie ma śladu :ok:
MR2
Nowicjusz

Auto: Toyota MRS

15 Paź 2014, 13:16

podbijam pytanie seby, ile w [reklama] biorą za wypełnienie odprysku?
marenowacki
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2000
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Ford Mondeo