Wtryskiwacze LPG

18 Gru 2015, 13:02

problem mały powstał
jako że instalka ma już nakulane dość dużo, to wtryskiwacze powoli umierają (albo już umarły niektóre)
instalacja IV generacji stefanelli SIS Plus (V6-V8), pacjent Isuzu Trooper 3,2V6 177 kucy

teraz pytanie jakie wtryskiwacze najlepiej zastosować żeby nie zabiły cenowo, (obecnie oryginał Stefanelli w kolorze czerwonym)

drugie pytanie czy okablowanie jest zunifikowane? czy przykładowo kable z jednej instalki IV generacji będą pasować do instalki innej firmy? chodzi mi o przełożenie jednostki sterującej, czy to rzeźba od początku czy przełożenie i ustawienie jednostki do nowego silnika, (przykładowo chciałbym zmienić Stefanelli na coś bardziej popularnego STAG czy coś w tym guście)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

18 Gru 2015, 19:19

Jeżeli chodzi o wtryski to chyba nie powinno być problemu ze zmianą i wtyczki są tak jak piszesz zunifikowane. Jak zmieniałem wtryski z HANA na BARRACUDA to nic nie było przerabiane w Yarisce.

Co do podłączenia komputera LPG to nie wiem czy też to jest rozwiązane w taki sposób.

Wtryski BARRACUDA działają bezproblemowo u mnie i przejechałem na nich jakieś 30tys. km. W drugim samochodzie Voyager 3.3 V6 mam wtryski AC W01 narazie przejechałem kilka tysięcy więc za dużo nie mogę o nich powiedzieć, ale jedno co wiem od samego początku to to że są strasznie głośne.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zmienia się Toyota GT86 Kuby Przygońskiego zimą
    "Przerwa zimowa to najważniejszy moment w rozwoju technologicznym, bo wtedy wprowadzamy wszystkie duże zmiany. I tak się dzieje w każdej dziedzinie motorsportu" mówi Kuba Przygoński, który szykuje swoją Toyotę ...
    Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...