WV Passat + gniazdo do przyczepki

30 Kwi 2010, 20:25

Witam!
Mam problem z podpięciem gniazda do przyczepki, w samochodzie było zamontowane gniazdo niemieckie a chce mieć polskie, sciągnołem z neta schemat niemieckiego i polskiego i podpoiłem tak jak na nich było, pozycyjne, przeciwmgłowe i stop bez zarzutu ale mam problem z kierunkami, gdy je podpiołem przestały nawet mrugać te w samochodzie i było słychać szybsze "pykanie" ale nie świeciły z awaryjnymi to samo, co może być przyczyną?? wszystko podpiołem i działa a to nie:( prosze o pomoc
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

01 Maj 2010, 06:21

Po abelkach dojdziesz do takiego modulu Trzeba go wypiac
elektron1234
Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

04 Maj 2010, 19:49

pomogło dzieki wielkie
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

10 Paź 2010, 09:24

Witam

Mam ten sam problem z kierunkowskazami. Znalazłęm ten moduł, wypiełem go i dalej jest to samo(teraz tylnie kierunkowskazy nie migają). Sprawdzałem miernikiem gniazdko i wszystko jest OK. a jak tylko podepnę przyczepkę albo jakąś żarówkę to jest psuje.

Gdzie może być błąd??

pozdrawiam
zolnierzykk
Nowicjusz

Miejscowość: Parczew

10 Paź 2010, 09:38

zolnierzykk napisał(a):Witam

Mam ten sam problem z kierunkowskazami. Znalazłęm ten moduł, wypiełem go i dalej jest to samo(teraz tylnie kierunkowskazy nie migają). Sprawdzałem miernikiem gniazdko i wszystko jest OK. a jak tylko podepnę przyczepkę albo jakąś żarówkę to jest psuje.

Gdzie może być błąd??

pozdrawiam

To nie wiem co ty wypioles Z tego co piszesz ten modul dalej "pracuje'
Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
elektron1234
Aktywny

10 Paź 2010, 10:13

Włączyłem kierunkowskazy i podpiłem przyczepkę, znalazłem z tyłu moduł który pykał, wypiołem go i dalej to samo
zolnierzykk
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Niro Hybrid - test spalania
    Ten kompaktowy crossover jest jedynym w tym zestawieniu reprezentantem innego kraju niż Japonia. Oferowany od 2016 roku przez koncern Kia model Niro jest pierwszym crossoverem tej marki z napędem hybrydowym. W 2019 roku poddano ...
    Wyprzedzanie na czas
    Wyprzedzanie, szczególnie, gdy jest związane ze zmianą pasa ruchu na pas o przeciwnym kierunku, jest niebezpiecznym manewrem. Jeśli dodamy do tego pośpiech i zimowe warunki pogodowe, to otrzymamy okoliczności, które ...

10 Paź 2010, 10:19

Tak ci nie pomoge Zrob zdjecia jak to jest podlaczone i przeslij mi na poczte Adres [email widoczny po zalogowaniu]
Odkodowanie radii samoch [email widoczny po zalogowaniu] tel 509674475 GG 6005324
elektron1234
Aktywny

10 Paź 2010, 10:23

Taki moduł wypiełem

Przed chwilą chodziłem i sprawdzałem. Jak wypnę go (przyczepka NIE jest podłączona) to kierunkowskazy tylnie nie działąją.

Zastanawiam się czy jak wypnę ten moduł to nie trzeba coś zmienić w komputerze.

[ Dodano: 17 Październik 2010, 10:02 ]
Witam.

Problem z kierunkowskazami już rozwiązałem. Rozciełem kable przed modułem widocznym na zdjęciu i wpiełem się w już za nim. Wszystko jest w porządku i działa jak należy.
zolnierzykk
Nowicjusz

18 Maj 2014, 16:29

witam mam ten sam problem z kierunkami ktore przewody mam przepiac zeby obejsc ten modul
karola1982
Obserwowany

Auto: vw passat