WV Passat tylne światło przeciwmgłowe

24 Maj 2010, 19:38

Witam, mam pytanie czy w pasacie 2002 1.9TDI sedan z tyłu jest jedno czy dwa światła przeciwmgłowe? jeśli jest jedno to czy da sie jakoś zrobić to drugie? a jeśli są dwa to co może być przyczyną nie świecenia prawego??
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

24 Maj 2010, 20:11

teoretycznie jest 1 po lewej stronie (stronie kierowcy),
z głupia zapytam po co ci 2?? tylko tym zaburzysz widocznośc stopów i ktoś właduje ci się w kufer
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Maj 2010, 21:58

W przepisach ruchu drogowego jest określone że światło przeciw mgielne w samochodzie powinno byc tylko jedno i w dodatku z lewej strony od osi jezdni :mrgreen:
azpawel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzeg

24 Maj 2010, 22:08

podaj przepis... bo jakoś sie mi wydaje że 2 symetryczne są dopuszczone ale muszą być w zespole lamp nie bliżej niż 10 cm od świateł "stop", nie niżej niż 25 i nie wyżej niż 100 cm nad jezdnią

mogę się mylic dawno prawo jazdy robiłem :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Z tymi samochodami właściciele nie chcą się rozstawać
    Wygląda na to, że właściciele aut Toyoty to ludzie najbardziej lojalni. Przynajmniej wobec swoich samochodów. Portal iSeeCars.com, badający amerykański rynek samochodowy, opublikował listę 15 aut najczęściej posiadanych ...