WV Passat tylne światło przeciwmgłowe

24 Maj 2010, 20:38

Witam, mam pytanie czy w pasacie 2002 1.9TDI sedan z tyłu jest jedno czy dwa światła przeciwmgłowe? jeśli jest jedno to czy da sie jakoś zrobić to drugie? a jeśli są dwa to co może być przyczyną nie świecenia prawego??
matriks87
Początkujący

Miejscowość: z kas

24 Maj 2010, 21:11

teoretycznie jest 1 po lewej stronie (stronie kierowcy),
z głupia zapytam po co ci 2?? tylko tym zaburzysz widocznośc stopów i ktoś właduje ci się w kufer
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

24 Maj 2010, 22:58

W przepisach ruchu drogowego jest określone że światło przeciw mgielne w samochodzie powinno byc tylko jedno i w dodatku z lewej strony od osi jezdni :mrgreen:
azpawel
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Brzeg

24 Maj 2010, 23:08

podaj przepis... bo jakoś sie mi wydaje że 2 symetryczne są dopuszczone ale muszą być w zespole lamp nie bliżej niż 10 cm od świateł "stop", nie niżej niż 25 i nie wyżej niż 100 cm nad jezdnią

mogę się mylic dawno prawo jazdy robiłem :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bezpłatny raport z CEPiK - historia pojazdu
    Co to jest usługa "Historia Pojazdu" i kto może z niej skorzystać? "Historia Pojazdu" to usługa realizowana przez Ministerstwo Spraw Wewnętrznych dla wszystkich, którzy planują zakup używanego samochodu, motocyklu ...